Matjaž Triplat skakalke odpeljal na snežni trening


Slovenska ženska skakalna ekipa [foto: SZS]

Danes se je slovenska ženska skakalna reprezentanca odpravila na prvi snežni trening v letošnji sezoni. Varovanke Matjaža Triplata so se odpravile na štiri dnevni trening v avstrijski Ramsau, kjer so skakalnico prekrili z dovolj debelo snežno odejo. “Veseli smo, da smo dobili možnost kontinuiranega treninga v Srednji Evropi. V Ramsauu ostanemo do torka. Planiramo sedem tehničnih enot, v katerih bomo izvedli kvoto 40 skokov. Trening bo namenjen testiranju novih smuči, namenjenih zimski sezoni, in dresov. Spreminjali bomo tudi okovje oz. vezi. Zanima me predvsem odzivnost tekmovalk na te spremembe, na novo nastale situacije. Verjamem, da bo oprema super,” je potek treninga v Ramsauu opisal Triplat ter dodal: “Dejstvo je, da je lahko oprema zlata ali pa celo diamantna, a če jo tekmovalka ne zna izkoristiti, ji veliko ne pomaga.

Sončni žarki topili ledeno smučino

So se pa skakalke takoj po 1. novembru odpravile na zaključne tehnične priprave v Hinzenbach, kjer so prvič trenirale na ledeni smučini. Dekleta, na treningu so bile prisotne članice A, brez poškodovane Eve Logar ter dodatno Barbara Klinec iz B ekipe, s prilagajanjem niso imele težav. Zaradi lege skakalnice so imeli upravljavci skakalnega centra nekaj težav zaradi sonca. Ob direktnih sončnih žarkih se je namreč zgornja plast ledene smučine odtopila in posledično zmanjšala drsnost. “Vendar temu dajem dodatni plus, saj smo tako vadili tudi prilagajanje na različne podlage,” je menil Triplat.

Pred dekleti naporna finsko-norveška turneja

Po treningu v Ramsauu se bodo dekleta v sredo predstavila sedmi sili, nato pa v petek glavnina izmed njih odhaja na tekme celinskega pokala v finski Rovaniemi (29. in 30. november), takoj za tem se bodo preselile na premierno tekmo svetovnega pokala v norveški Lillehammer (3. december), kjer bodo na treningu ostale še tri dni po samem tekmovanju. “Zatem potujemo še na tekme celinskega pokala v Notodden. To je za začetek tekmovalnega ritma že klasična finsko-norveška uvodna turneje sezone. Nekoliko v hecu rečeno, nas tako že na začetku ubijejo s potovanji,” je potek potovanj na prvih tekmah sezone razkril glavni trener.

Lažji poškodbi tudi pri Maji Vtič in Anji Tepeš

Eva Logar, ki si je na enem izmed treningov poškodovala sprednje križne vezi, je bila ta teden na kontroli v jeseniški bolnišnici. Eva izvaja predpisano rehabilitacijo. Sta se pa ta čas v ekipi pojavili dve lažji poškodbi. Pojasnjuje Triplat: “Maja Vtič ima manjšo poškodbo hrbta, vendar ta ni v takšni obliki, da bi bilo potrebno izpuščati treninge. Izvajamo preventivne vaje. Tri dni nazaj pa si je pri raztezanju Anja Tepeš nategnila rastišče bicepsa, zaradi česar ima nekoliko okrnjeno gibljivost. Dejstvo je, da vedno, ko prihaja konec intenzivnega obdobja, lahko pride do manjših poškodb, ampak bomo le-te sanirali.

Leave a Comment