Mešana štafeta slovenska priložnost za vrhunski rezultat


Pokljuka [foto: Črt Slavec]

Nad pokljuškim dogajanjem bo danes padel zastor. Na sporedu je le še ena tekma, ob 12.15 se bodo pomerile mešane štafete.

Na startu bo 22 ekip, med njimi seveda tudi Slovenija. Naše barve bodo branili Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak. Četverica bo nosila številko 9. Po včerajšnjem četrtem mestu Jakova Faka in devetem Teje Gregorin s posamične preizkušnje je naša reprezentanca odločena, da danes pokaže, česa vse je sposobna.

Sicer pa je disciplina mešanih štafet najmlajša biatlonska disciplina, a zaradi tega nič manj zanimiva. Slovenska reprezentanca je v tej disciplini največji uspeh dosegla leta 2007 na svetovnem prvenstvu v Anterselvi, ko je zasedla 4. mesto. Leto prej je prvenstvo mešanih štafet gostila Pokljuki, Slovenija je bila peta. Najboljši rezultat v svetovnem pokalu pa ji je uspel v Južni Koreji, ko je bila šesta.

V današnji uspeh trdno verjameta oba trenerja, Uroš Velepec in Tomaš Kos, optimistični so tudi navijači, ki bodo danes zagotovo v velikem številu napolnili stadion na Rudnem polju. Napovedano je namreč lepo vreme, le malce mrzlo bo (dopoldan okoli -18 °C).

Zadnjo tekmo v svetovnem pokalu so dobili Nemci marca v Hanti-Mansijsku, in tudi danes bodo imeli v smučini močno ekipo. Tina Bachmann, Miriam Gössner, Alexander Wolf in Andreas Birnbacher se bodo borili za stopničke, zanje pa bosta glasno navijala tudi včerajšnja nemška junaka Magdalena Neuner in Michael Greis.

Norveška ekipa je okrnjena. Najboljših biatloncev Bjoerndalna, Svendsena in Boeja ne bomo videli, tudi Tore Berger ne bo v smučini. Barve Vikingov bodo branili Kari Eie, Kjersti Isaksen, Lars Berger in Alexander Os.

Avstrijci so z zmagovalcem posamične preizkušnje Danielom Mesotitschem že odpotovali domov, Rusi, Francozi, Ukrajinci, Italijani pa bodo poleg že prej omenjenih reprezentanc danes zagotovo poskrbeli za spektakel, poln preobratov.

Leave a Comment