Miha Dovžan deseti na mladinskem svetovnem prvenstvu

Avstrijska Vzhodna Tirolska je v teh dneh osrednje prizorišče za mlade biatlonke in biatlonce. Obertilliach namreč gosti letošnje IBU svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane. Že pred dnevi je tja odpotovala tudi slovenska mladinska ekipa, ki jo vodita njuna trenerja Robert Sitar in Matjaž Curk.

Urška Poje, Neva Pančur, Tina Mlakar, Anthea Grum, Miha Dovžan, Jure Ožbolt, Vid Zabret, Žan Petrinčič in Luka Plahuta bodo zastopali Slovenijo v mladinskih kategorijah; Primož Pančur pa se bo preizkusil v kategoriji mlajših članov.


Miha Dovžan [foto: Tomaž Šušteršič]

Danes sta že potekali obe mladinski šprinterski preizkušnji, kjer je bil najuspešnejši slovenski predstavnik Miha Dovžan uvrščen na 10. mesto (1,1). Pri mladinkah pa je bila najuspešnejša komaj petnajstletna Urška Poje, ki je zasedla 29. mesto (1,0). “Sam sem zadovoljen z 10. mestom. Škoda le zaradi zgrešenega strela leže, ker sem zgrešil povsem po robu tarče, kot mi je kasneje povedal trener. Na treningih sem v zadnjem času konstantno streljal ničle, vendar je tekma pač tekma in pritisk je večji. Upam, da se bom še izboljšal na zasledovalni tekmi,” so bile besede Mihe Dovžana v cilju.

V konkurenci mladincev so ostali člani slovenske ekipe zasedli 44. mesto Žan Petrinčič (0,2), 47. mesto Vid Zabret (2,2) in 54. mesto Jure Ožbolt (1,2). Med mladinkami je bila Neva Pančur 51. (2,2), Tina Mlakar 56. (1,4) in Anthea Grum 67. (2,2)

Miha je v zadnjem letu veliko napredoval v teku, obenem pa je imel danes najhitrejši čas streljanja. Tudi nam je žal, da ni zadel vsaj enega strela več, ker bi bil lahko povsem blizu stopničk. Nastopil je s smučmi od Janeza Mariča, ki sta jih s seboj pripeljala Matej Oblak in Anže Globevnik, ki sta nam tudi izdatno pomagala pri njihovi pripravi. Le tako smo bili lahko konkurenčni drugim ekipam, ki zares veliko vlagajo v mladinske pogone. Tudi 29. mesto Urške Poje je za petnajstletno dekle zelo zadovoljivo. Tina Mlakar, na katero smo najbolj računali pri mladinkah, je preveč časa izgubila na strelišču, ker je imela težave z udarno iglo puške. Temu so botrovale tudi štiri zgrešene tarče v položaju stoje. Na prvenstvo smo prišli s cilji, da dosežemo vsaj eno uvrstitev med 10. in 15. mestom in to je kar lep uspeh za prvi dan,” je današnje slovenske nastope ocenil trener Sitar.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Obertiliach :. Šprint (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Obertiliach :. Šprint (ž)


Leave a Comment