Mini turneja Bjoergnovi, Jezerškova na koncu 32.

Zadnji dan mini turneje smučarskih tekačic v Kuusamu se je končalo z zmagoslavjem Norvežanke Marit Bjoergen, ki je v času 31:19,4 prva pritekla v cilj 10 kilometrske zasledovalne tekme v klasični tehniki. Za njo sta pritekli v cilj Poljakinja Justyna Kowalczyk (+1:21,4 ) in mlada Norvežanka Heidi Weng (+1:23,9). Barbara Jezeršek je zasedla 32. mesto (+4:26,4), Alenka Čebašek pa 63 .mesto (+6:39,8).


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Jezerškova je tekmo začela iz 26. štartnega mesta, Alenka pa iz 37, sicer pa se je današnjemu zasledovalnemu teku odpovedalo 14 deklet in 14 fantov, tudi Fabjanova in Višnarjeva. “Včeraj sem resnično dala vse od sebe, kar se je poznalo na današnji tekmi, sicer pa sem tekla konstantno celotno dolžino proge. Smuči so bile odlične do 3 kroga ko je začelo snežiti, potem sem izgubila kontakt z trideseterico,” je ocenila svoj nastop Jezerškova.

Zelo sem zadovoljna z včerajšnjim tekom, današnji pa je pokazal, da bom morala še veliko narediti v klasični tehniki,” je po današnjem nastopu povedala Čebaškova, ki je včeraj osvojila prva točke svetovnega pokala na razdalji.

Pri moških je ciljni finiš 15 kilometrske zasledovalne preizkušnje v klasični tehnike rutinirano dobil Norvežan Petter Northug. Drugo in tretje mesto je pripadalo Rusoma Maximu Vylegzhaninu (+1,4) in Alekseyu Poltoraninu (+3,4).

Karavana se seli v Kandado, kjer bo prihodnji konec tedna Quebec gostil sprinterske preizkušnje ter sprinte štafet.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo :. Zasledovalno (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment