Morgenstern: “Veselim se nove sezone”

Avstrijski smučarski skakalec Thomas Morgenstern je spregovoril o pripravah na novo sezono ter o pričakovanjih. Zmagovalec 22 tekem svetovnega pokala je nekaj komplimentov namenil tudi ženskim skokov.

Kakšna je atmosfera v Lillehammerju?

Odlična. Veselil sem nove sezone. Končno se bo začelo.

Kako ste trenirali v pripravljalnem obdobju?

Tokrat sem namenoma pričel priprave zelo sproščeno. Sprva sem se trudil z ostalimi športi ohranjati splošno športno pripravljenost. Tako sem se na primer povzpel na najvišjo avstrijsko goro Großglockner. Znova sem skoraj pričel na ničli. Delal sem na pravilni tehniki skoka in se osredotočil na zimsko obdobje.


Thomas Morgenstern [foto: GEPA]

Kakšni so vaši cilji za letošnjo sezono?

Sezono vodim kot celoto in se želim osredotočiti na vsako tekmovanje posebej. Želim si le prikazati svoje najboljše skoke in uživati v skakanju. V Lillehammerju vlada pozitivno vzdušje, saj smo vsi motivirani pred pričetkom sezone. Svetovno prvenstvo, novoletna turneja in celotni svetovni pokal so nad vse zanimivi izzivi v sezoni 2012/13.

Kakšno je vaše mnenje o novi tekmi mešanih ekip?

Mislim, da bodo tekme zanimive in se jih že veselim. Ekipnim tekma dodajo neko dodatno noto. Zahvaljujoč dekletom bo tudi Kanada ali ZDA veliko bolj konkurenčna.

Kako vidite prihodnost ženskih skokov?

Zelo pozitivno. Veliko se je spremenilo od Liberaca 2009. Kvaliteta njihovih skokov je na veliko višjem nivoju. Še vedno potrebujejo nekaj časa, vendar razvoj gre v pravo smer.

Leave a Comment