MSP: Simon Kočevar trenutno z najboljšo uvrstitvijo


[foto: Klemen Zibelnik]

S češkega Novega Mesta se je oglasil vodja odprave na svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane, Boštjan Lekan: “Biatlonsko-tekaški stadion v Novem mestu je kos nalogi, ki so jo češkim organizatorjem zaupali vodilni v Mednarodni biatlonski zvezi. Vse poteka po programu in pomeni pravo generalko pred tekmami svetovnega pokala, ki bodo že drugo leto potekale prav tu. Naši trenutno najboljši uvrstitvi po štirih preizkušnjah v dveh disciplinah sta 13. mesto Simona Kočevarja pri mlajših članih in 19. mesto Primoža Pančurja pri mladincih. Ostali se še ne morejo pohvaliti s pričakovanim izkupičkom, saj sta precej razpletov tekem krojila veter in mraz. Žal je ponovno zbolela Lili Drčar, zato je nismo pustili na včerajšnje zasledovanje. Danes imamo uradni trening, jutri pa se bodo v posamični tekmi pomerili mladinci in mladinke, kjer segajo naša pričakovanja med petnajsterico najboljših.

Poleg 13. mesta Simona Kočevarja (1,0) v šprintu, je v kategoriji mlajših članov 51. mesto dosegel Anže Povirk (3,0), Lili Drčar pa je z očitno virozo prišla do 59. mesta (2,3). V mladinski šprinterski razvrstitvi je bil najvišje uvrščen Slovenec Juš Kolarič na 31. mestu (0,0). Sledila sta mu Vid Zabret (2,0) in Primož PančurJure Sterle pa je končal tekmo kot 58. (1,1). Mladinka Eva Urevc je bila 56. (2,4).

V zasledovanju se je pri mladincih z 19. mestom najbolj izkazal Primož Pančur (0,0,1,0). Juš Kolarič je zasedel 35. (1,1,1,0), Vid Zabret 50. (3,2,1,1) in Jure Sterle 59. mesto (1,3,1,1). Eva Urevc je pristala pri dnu razpredelnice na 60. mestu (4,3,5,2), saj je bila kaznovana s časovnim pribitkom. V kategoriji mlajših članov je v zasledovalni tekmi nekoliko nazadoval Simon Kočevar, ki je osvojil 23. mesto (0,1,2,1), medtem ko je Anže Povirk napredoval na 47. (1,2,1,2). Lili Drčar zaradi bolezni ni nastopila med mlajšimi članicami.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Šprint :. Mlajši člani
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Šprint :. Mlajše članice
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Šprint :. Mladinci
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Šprint :. Mladinke
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Zasledovanje :. Mlajši člani
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Zasledovanje :. Mlajše članice
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Zasledovanje :. Mladinci
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Zasledovanje :. Mladinke


Leave a Comment