Na Češkem z enojno mešano štefeto orjejo biatlonsko ledino

Preizkušnje svetovnega pokala v biatlonu se bodo nadaljevale v češkem Novem Mestu, kjer bo slovenske barve branila peterica biatloncev in trojica biatlonk. Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Rok Tršan, Lenart Oblak, Andreja Mali, Teja Gregorin in Anja Eržen so skupaj s trenerji že na prizorišču, kjer so opravili treninge pred jutrišnjimi prvimi tekmami. Ekipa je v dobrem zdravstvenem stanju in pripravljena, da uspešno začne z zadnjo tretjino letošnje sezone.

Na mešani štafeti bodo nastopili Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

V Novem Mestu se v dneh do nedelje skupaj pričakuje več kot 50.000 obiskovalcev, le-ti pa bodo imeli priložnost spremljati tudi prvo posamično oziroma enojno mešano štafeto v zgodovini. Posamezno državo bosta zastopala ena tekmovalka in en tekmovalec, vsak krog na poti pa bo znašal 1500 metrov. Ženske bodo začele prve, po prvem krogu bodo streljale leže, po drugem pa stoje. Takoj za tem streljanjem bodo predale štafeto moškim, ki bodo tekli, streljali in predali štafeto na isti način. Ženske bodo svojo nalogo nato ponovile, moški pa bodo morali po zadnjem streljanju še v en krog. Biatlonke bodo tako skupno pretekle 6, moški pa 7,5 kilometra. Vsi bodo imeli na strelišču na voljo tri poprave, kazenski krog pa bo dolg le 75 metrov.


Jakov Fak in Janez Marič na treningu [foto: Tomaž Šušteršič]

Na jutrišnji prvi tekmi, se pravi na enojni mešani štafeti, ki se začne ob 15.00, bosta nastopila Anja Eržen in Janez Marič, ob 17.30, ko je na sporedu klasična mešana štafeta pa bodo slovenske barve branili Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak. Vodstvo ekipe se je za takšni postavi odločilo, ker je na drugi preizkušnji ob dobrem rezultatu na voljo večje število točk pokala narodov, takšne odločitve pa so večinoma sprejele tudi druge reprezentance.


Janez Marič in Anja Eržen bosta Slovenijo zastopala na enojni mešani štefati [foto: Tomaž Šušteršič]

Na tekmah bomo najbolje videli, kako smo se pripravili in ali smo uspeli odpraviti tiste napake iz prejšnjih preizkušenj. Same tekme bodo povedale kje smo oziroma kako dobri smo, upamo pa seveda, da smo kar najbolje pripravljeni,″ je dejal glavni trener Uroš Velepec in dodal še nekaj besed o pogojih na Češkem: ″Samo prizorišče oziroma stadion je super, tudi vreme je za enkrat enkratno. Za jutri je sicer napovedanega nekaj več vetra, a upamo, da ostane tako kot je bilo do zdaj na treningih.

Leave a Comment