Na Pokljuki množica otrok

Na tekmah svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki so navijali tudi otroci in slovenske biatlonce spodbujali z izvirnimi navijaškimi transparenti. Obisk biatlonskih tekmovanj je otrokom iz številnih slovenskih šol že tretje leto omogočila Zavarovalnica Triglav.

Tako za slovenske biatlonce kot za množico otrokje bil današnji dan nepozaben. Tudi letos se je namreč odvila akcija “Otroci Triglava na Pokljuki”, ki je plod sodelovanja med Zavarovalnico Triglav in E. ON IBU svetovnega pokala v biatlonu.

V želji, da bi čim več otrokom omogočili doživetje svetovnega športnega tekmovanja in možnost navijanja za olimpijske junake, je Zavarovalnica Triglav že tretjič zapored zagotovila ogled tekmovanja in brezplačne avtobusne prevoze številnim šolarjem. “Osnovnošolce in dijake smo na ogled popeljali v sklopu družbeno odgovornega programa Otroci Triglava. Namen akcije je čim več otrokom omogočiti možnost navijanja za olimpijske junake in doživetje svetovnega športnega tekmovanja, ki poteka v neokrnjeni naravi. S takšnimi dejanji želimo med mladimi spodbujati športni duh in jih navduševati za zdrav način življenja,” je ob tej priložnosti povedala Tjaša Kolenc Filipčič iz Zavarovalnice Triglav.


Pokljuka [foto: Črt Slavec/OK Pokljuka]

Najboljši transparent OŠ Rovte

Otroci so ob tej priložnosti izdelali tudi navijaške transparente in se potegovali za nagrado “Naj navijaški transparent”. Pogled na tribuno s številnimi transparenti, ki so jih izdelali otroci, je bil izjemen. Tako so biatlonci le stežka izbrali najboljše. Po mnenju Teje Gregorin, Klemna Bauerja in Jakova Faka so najboljši transparent že drugo leto zapored izdelali šolarji iz OŠ Rovte. “Veseli me, da imajo mladi toliko kreativnih idej. Ko vidiš to množico otrok, ki so se pripravljali na ta dan in se ga veselili, ki s takšnim veseljem navijajo in verjamejo v nas, imaš na progi še dodatno spodbudo, čutiš pa tudi dodatno odgovornost,” je povedala bronasta olimpijka Teja Gregorin. Klemen Bauer pa je k temu dodal: “Veseli me, da se razvija navdušenje nad biatlonskih športom med mladimi. Zavedam se odgovornosti, da šolarjem tukaj na Pokljuki predstavljamo zgled, zato sem si danes želel res vrhunskega rezultata, kar mi je tudi uspelo. Prvič v karieri sem na tekmi svetovnega pokala pokril vse tarče.

Veselje otrok, ki so imeli možnost obiskati tekmovanje na svetovni ravni, je bilo očitno. Učenki Pia in Ana iz OŠ Rovte sta povedali, da so se kar tri dni pripravljali na prihod na Pokljuko, saj je dvajset učencev izdelovalo navijaški transparent v 3D tehniki. Tudi učitelji pozdravljajo ogled tekem na Pokljuki. “Z veseljem smo izkoristili priložnost, da si učenci ogledajo tekmovanja na Pokljuki in navijajo za naše olimpijce. Zagotovo pa jih je najbolj razveselilo srečanje z biatlonskimi junaki. Veseli me, da je naša šola ponovno zmagala na tekmovanju za naj navijaški transparent, saj smo majhna šola z dvestotimi učenci in nam zmaga veliko pomeni. Verjamem, da naslednje leto pridemo s še lepšim transparentom,” je dejala predstavnica OŠ Rovte Ermina Šimenc.

Leave a Comment