Na posamično tekmo brez Faka in Mariča


Jakov Fak [foto: Črt Slavec]

Prenovljena Chiemgau Arena v Ruhpoldingu je bila danes s slavnostno otvoritvijo tudi uradno predana v uporabo in je nared za prve biatlonske preizkušnje, ki se bodo zvrstile pod Bavarskimi Alpami vse do nedelje. Prenova je bila sicer že nujno potrebna, saj bo Ruhpolding naslednje leto gostil biatlonsko svetovno prvenstvo, gostitelji pa si obetajo rekordne obiske.

Jutri bodo bavarski teden svetovnega pokala ob 14.15 uri odprli moški z 20-kilometrsko posamično preizkušnjo. Tokrat žal brez dveh najboljših slovenskih predstavnikov. Janez Marič, ki je dobil povišano temperaturo že po sobotni tekmi v Oberhofu, je danes še zadnjič obiskal zdravnika v Sloveniji, vendar izvidi zaenkrat še ne dopuščajo večjega napora. “Zdravnica mi je dejala, da vsaj dva dni še ne bom mogel stopiti na smuči, saj imam tipično virozo, kar kaže tudi izvid. Zato sem se odpovedal tudi današnjemu odhodu v Ruhpolding, priložnost pa bo na jutrišnji tekmi dobil Peter Dokl,” je jadikoval Marič in dodal: “Upam, da se sestavim vsaj do šprinta. Prav gotovo to še ne bo vrhunska pripravljenost, vendar moram čim prej spet ujeti tempo tekmovanj.

Podobno jo je zdravstveno stanje zagodlo tudi Jakovu Faku, ki je pripotoval v Ruhpolding neposredno iz Oberhofa. “Včeraj sem imel prvič povišano temperaturo, ki je danes narasla že na 38,4 stopinje C. Prav nič ne morem storiti, ker sem očitno tudi jaz staknil virozo. Jutri bom moral izpustiti tekmo, vendar mi je žal predvsem zaradi novih točk v pokalu narodov, saj me Vid Vončina glede na pravila, ne bi mogel nadomestiti samo za posamično tekmo. Upam, da si opomorem, vsaj do šprinta,” je bil pozitivno razpoložen Fak.

Slovenske barve bo jutri branila okrnjena vrsta s Klemnom Bauerjem na čelu, ki bo štartal s številko 12. Vasja Rupnik bo nosil številko 56, Peter Dokl pa 86. V ženski vrsti, ki jo je spet okrepila Tadeja Brankovič Likozar, bosta v četrtek nastopili še Teja Gregorin in Andreja Mali.

Leave a Comment