Na predzadnji tekmi spet najboljša Soukolova

Predzadnja ženska tekma v Hanti Mansijsku je postregla z novo zmago Čehinje Gabriele Soukalove. Teja Gregorin je bila edina Slovenka, ki je nastopila na 10-kilometrskem zasledovanju in zasedla 16. mesto.

Gregorinova je tekmo pričela kot 21., se po dveh brezhibnih streljanjih prebila do 14. mesta, nato pa v obeh stoječih položajih zgrešila po eno tarčo. Po zadnjem streljanju je zbrala še toliko moči, da je na progi ujela Nemko Hildebrand in Slovakinjo Kuzmino, s katero se je pomerila v fotofinišu, in zaključila tekmo na 16. mestu.

Zadnji strel mi v zadnjem času povzroča kar nekaj težav in zaradi tega sem izgubila že kar nekaj boljših uvrstitev. Prva tarča v položaju stoje ni bila tako kritična, samo zadela je nisem tokrat. Imela sem zelo konkurenčne smuči, zato sem bila lahko hitrejša na progi kot pred dnevi. V zaključku sem sicer preveč moči porabila za lovljenje tekmic, zato mi je malo zmanjkalo v fotofinišu, poleg tega pa sem izbrala smučino, kjer je bilo veliko novega snega in sem bila še zaradi tega počasnejša. Pred mano je le še zaključna tekma sezone, kjer si želim obraniti 13. mesto v skupnem seštevku. Potrebno bo nadzorovati neposredno konkurenco, po možnosti spet ne zgrešiti zadnje tarče in odteči vsaj na današnjem nivoju. Moja glavna motivacija bo dober rezultat s katerim bom zaključila sezono,” je napovedala Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Teja se je potrudila, napredovala za pet mest, kar je v teh težkih sibirskih pogojih lep dosežek. Na strelišču je porabljala nekoliko več časa kot ponavadi, vendar so bili sunki vetra kar močni in ni bilo lahko zadeti. Vsekakor čestitke za boj do zadnjega metra, s čimer sem tudi osebno zadovoljen,” je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

Sneženje in veter sta onemogočala tudi druge tekmovalke, saj je zmagovalka Soukalova dvakrat obkrožila kazenski krog (0,1,0,1), drugouvrščena Rusinja Olga Viluhina trikrat (0,1,2,0) in tretjeuvrščena Norvežanka Tora Berger prav tako dvakrat (1,0,0,1).

Večerno moško zasledovanje bo minilo brez slovenskih predstavnikov, jutri pa se bosta na tekmah s skupinskim štartom še zadnjič v tej sezoni potegovala za čim višji uvrstitvi Teja Gregorin (ob 10.30 uri) in Jakov Fak (ob 13.30 uri).


Rezultati: Svetovni pokal.: Khanty – Mansiysk :. Zasledovanje (m)


Leave a Comment