Na zasledovanju Teja Gregorin do sedmega mesta

Vetrovne razmere v norveški prestolnici Oslu so krojile razplet ženske zasledovalne preizkušnje svetovnega pokala, kjer se je spet najbolje znašla domačinka Tora Berger. Teja Gregorin je napredovala na sedmo mesto glede na šprintersko uvrstitev, Andreja Mali pa je zaključila tekmo kot 27.

Navkljub šestim nepokritim tarčam (2,1,0,3) je Gregorinova izboljšala svojo včerajšnjo uvrstitev za dve mesti in si prislužila še osmo uvrstitev med elitno deseterico v tej zimi. “Takšne tekme letos še ni bilo. Prava vetrovna loterija, kot radi rečemo. Zelo težki pogoji so bili na strelišču, kar se vidi tudi po precej zgrešenih tarčah. Zaradi zelo toplega vremena sem tudi na progi težko dala vse od sebe. Zelo netipične razmere za naš šport, saj je tukaj že bolj pomlad kot zima. Tekmo bi ocenila bolj kot povprečen dosežek, tako strelsko kot tekaško. Prvič v položaju leže bi morala kljub trem zadetim tarčam korigirati, saj sem videla, da se je veter obrnil. Tekaško pa tudi nisem na vrhuncu. Cilj je, da ostanem vsaj v petnajsterici svetovnega pokala do konca sezone in že jutri bo spet priložnost, da osvojim nove točke,” je ocenjevala nastop Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Malijevi je veter še za odtenek bolj pokvaril strelsko statistiko, saj je zadela trinajst tarč od dvajsetih (2,1,1,3) in še pred zadnjim strelskim postankom držala 24. mesto, nato pa do cilja zdrsnila na 27. “Še sama sem se čudila, da sem po zadnjih treh zgrešenih tarčah zavila iz kazenskega kroga kot 27. V drugačnih pogojih bi bila najbrž s tako statistiko štirideseta ali še slabša. To so bile res nemogoče razmere za streljanje, saj sem že za položaj leže korigirala namerilno napravo za 8-9 obratov. Proga je kljub pomladnim razmeram zdržala zelo dobro, kar mi je ustrezalo. Vseeno sem zadovoljna glede na težke razmere in končni razplet,” se je potolažila Malijeva.

Bergerjeva je z današnjim dosežkom vknjižila že svojo šestindvajseto zmago v karieri, od tega deseto v letošnji sezoni. Štirikrat je bila nenatančna na strelskih postankih (0,1,2,1) in s prednostjo več kot pol minute je prečkala ciljno črto pred Francozinjo Marie Dorin Habert (0,0,1,1). Slovakinja Anastazija Kuzmina je z zaostankom že več kot 45 sekund in s šestnajstimi zadetimi tarčami (1,0,2,1) obranila tretje mesto.

Ob 15.45 uri bodo v smučino na Holmenkollnu stopili še moški zasledovalci.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Zasledovanje (ž)


Leave a Comment