Na ženskem šprintu Gregorinova med deseterico

Prvo žensko tekmo norveško-ruske turneje svetovnega pokala je na domačem pragu v norveškem Oslu dobila Tora Berger. Obe Slovenki sta bili 90-odstotno strelsko uspešni; v cilju se je Teja Gregorin z devetim mestom zavihtela med deseterico, Andreja Mali pa je bila 23.

Gregorinova je zgrešila šele zadnjo deseto tarčo, do cilja pa po svoji navadi stopnjevala tekaški tempo. “Tekma se je izšla kar v redu, vendar so še rezerve v teku. Čutim, da bi v zadnjem krogu lahko izkoristila še nekoliko več moči in se še bolj približala najboljšim. Premor med svetovnim prvenstvom in nadaljevanjem sezone me je spet nekoliko spravil s tira, vendar bo šlo iz tekme v tekmo boljše. Malo me boli le zadnji strel stoje, ki mi povzroča preglavice že celo sezono, zato sem bila zaradi zgrešene tarče spet kar nekoliko jezna sama nase. Čeprav je proga težka, mi ustreza in kljub začasni zamenjavi v servisni ekipi, imamo zelo konkurenčne smuči. V Oslu sem osvojila prve stopničke svetovnega pokala in upam, da niso bile zadnje. Za zasledovalno tekmo se bom poskušala v prvem krogu držati v ospredju z najboljšimi, potem pa se bo vse odločalo na strelišču,” je napovedala Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Malijevi je prav tako en strel stoje ušel mimo tarč, vendar je bila z izplenom in 23. mestom zadovoljna. “Kot v starih dobrih časih, ko sem bila kljub zgrešeni tarči še vedno blizu dvajseterice. Leže sem imela dobre pogoje za streljanje, stoje pa je kar precej pihal veter in enkrat sem zgrešila. Zame je bila to dobra tekma, z dobrim izhodiščem tudi za zasledovanje. Nabrala sem tudi nekaj dodatnih točk svetovnega pokala,” je ocenila Kamničanka.

Za Bergerjevo je to že deveta zmaga v tej sezoni in premočno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala (949 točk). Druga je Belorusinja Darja Domračeva (660 točk), ki je tudi danes stala na drugi stopnički zmagovalnega odra. Od zmage jo je oddaljila predvsem nepopolna strelska predstava (1,1) in zaostanek dvanajstih sekund. Tretje mesto pa je osvojila Slovakinja Anastazija Kuzmina (1,1), ki se je po zmagi na zasledovalni tekmi v Anterselvi znova zavihtela med najboljše tri.

Biatlonska arena v Oslu bo v soboto gostila obe zasledovalni preizkušnji. Štart za ženske z Gregorinovo in Malijevo bo ob 14. uri ter za moške s Fakom, Bauerjem in Maričem ob 15.45 uri.


Startna lista: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Šprint (ž)


Leave a Comment