Nadaljevanje svetovnega pokala v Ruhpoldingu

Biatlonci so se vrnili pod Bavarske Alpe na prizorišče lanskega svetovnega prvenstva. Ruhpolding bo njihov začasni dom do nedelje, ko se bo zaključil svetovni pokal na Bavarskem. Kot prve bodo že danes zvečer stopile na progo in strelišče biatlonke. Štafetna preizkušnja 4 x 6 km bo namreč na sporedu ob 18.15 uri.

Slovenski biatlonci so v Ruhpolding prispeli že v ponedeljek, saj so se z izjemo Andreje Mali, ki je vmes skočila v domovino, prepeljali na prizorišče direktno iz Oberhofa. Današnji popoldanski trening so pred jutrišnjim nastopom moških štafet opravili Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl, dopoldan pa sta bili na progi že tudi Teja Gregorin in Andreja Mali.


Klemen Bauer in Peter Dokl [foto: Tomaž Šušteršič]

Dejstvo je, da smo v Oberhofu napravili olimpijsko normo in s tem potrdili dober štafetni nastop. S tremi kazenskimi krogi in trinajstimi popravki pa smo bili tudi edini med deseterico, kar kaže, da smo bili resnično zelo močni v tekaškem delu. Tukaj bo popolnoma drugačna tekma, saj je proga zelo lahka, sneg hiter in razlike v teku bodo prišle manj do izraza. Dober nastop si bo mogoče zagotoviti na strelišču, kjer znajo tudi naši tekmovalci zadeti. Če bodo sestavili nastop brez kazenskega kroga in z manj popravami, smo seveda sposobni spet med šesterico. Člani štafete so rutinirani in izkušnje so na naši strani. Štafeta v vrstnem redu kot so jo prejšnjič sestavili fantje, je bila uspešna, zato bomo isto formulo uporabili tudi tokrat,” je bila napoved glavnega trenerja Uroša Velepca.

Na prejšnjem prizorišču je imelo kar nekaj tekmovalcev težave na strelišču. Megla, veter in dež so nemalokrat vplivali na odločitve tekem, zato so slovenski predstavniki s strelskim trenerjem Tomašem Kosom v teh dneh posebno pozornost posvetili prav streljanju. “Predvsem nas tukaj čaka drugačno vreme, kar bo za strelske nastope pravi balzam po tem, kar smo doživeli v Oberhofu. Že na treningih tam smo beležili manjšo uspešnost kot sicer, tekme pa so bile sploh poglavje zase. Prva dva treninga v Ruhpoldingu sta pokazala drugačno sliko. Pri vseh tekmovalcih smo se osredotočili na napake, ki so bile najbolj evidentne v Oberhofu in jih poskusili v čim večji meri odpraviti. Pri vseh se je streljanje že izboljšalo kot npr. pri Jakovu v položaju leže in pri Klemnu stoje, nekaj pa bo vendarle še potrebno postoriti. Fante smo poskusili predvsem spet umiriti na strelišču in z veseljem lahko spet spremljam njihove zadetke na treningih,” je bila ugotovitev Kosa.


Klemen Bauer in Peter Dokl sta prejela torto [foto: Tomaž Šušteršič]

Klemna Bauerja, ki prav danes praznuje 26. rojstni dan in Petra Dokla, ki bo čez dva dneva dopolnil 27. let, so zjutraj presenetili novinarji in snemalci ekipe BiathlonWorld TV, ki so jima za zajtrk prinesli rojstnodnevno torto. O dogajanju v slovenski ekipi bodo pripravili zanimiv televizijski prispevek in skoraj istočasna rojstna dneva obeh slovenskih biatloncev sta bila prava priložnost za to.

V Ruhpoldingu bodo vse tekme do vključno sobote potekale zvečer, zato bo tudi jutrišnji štafetni nastop moških potekal pod žarometi od 18.15 ure dalje. Le nedeljska skupinska štarta bosta na sporedu preko dneva.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment