Nejc Dežman: “Sanje so se mi uresničile”

Novi mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih je v turškem Erzurumu postal Nejc Dežman. “Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljen, čeprav niso bili na tistem najvišjem nivoju, ki sem jih v tem trenutku sposoben narediti. Vem pa, da je to na tako velikem tekmovanju zelo težko doseči. Tekma je bila zelo pravična za vse skakalce, ena redki letos. Sem zelo zadovoljen,” je po tekmi dejal Dežman ter dodal: “Večkrat sem sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak. Sedaj mi je to uspelo. Večjo tremo in pritisk sem čutil v prvi seriji kot v finalu. V drugi seriji je bilo lažje


Nejc Dežman [foto: Horst Nilgen/FIS]

Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Glede na trening nisem pričakoval medalje. Realno sem ciljal med najboljšo deseterico. Naredil sem zelo dober skok v prvi seriji ter povprečnega v finalu, tako da sem s skoki zadovoljen,” je po tekmi menil Hvala. Na vprašanje ali bi lahko premagal Nejca pa je dejal: “Če bi sestavil dva taka skoka, kot sem ga prikazal v prvi seriji. Nejcu privoščim zmago in mu čestitam.

Z današnjim uspehom smo izredno zadovoljni. Umetnost vsega je v tem, da v danem trenutku izvedeš najboljše kar se da. Torej najboljšo tehniko na najbolj pomembnem tekmovanju. Potrebno se je bilo tudi dobro psihološko pripraviti, biti sproščen, samozavesten in podobno,” je bil zadovoljen trener Gorazd Bertoncelj ter v nadaljevanju nekaj besed namenil tudi sobotni ekipni tekmi: “Osredotočeni moramo biti na same elemente tehnike. Vsak mora narediti svojo nalogo. V ožjem krogu favoritov so štiri ekipe, zelo izenačene. Danes smo naredili tisto najboljše. V soboto nas čaka podobna tekma. Predvsem se moramo psihološko pripravit, da smo močni ter da se drugi obremenjujejo z nami in ne mi z njimi.

Leave a Comment