NT: Na prvo tekmo turneje vsi naši orli


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl so se skozi zasnežene kvalifikacije prebili na prvo tekmo 59. novoletne turneje, ki bo jutri ob 16.00 uri v Oberstdorfu.

Med kvalifikanti je bil najboljši domačin Felix Schoft, ki je pristal pri 138 metrih. Naš najboljši je bil s 129.5 metri Robert Kranjec, ki je osvojil 15. mesto, Peter Prevc pa je skočil meter manj in je bil 19. med kvalifikanti. S 119 metri se je na 37. mesto uvrstil Jurij Tepeš, 121.5 metrov pa je ob težavah pri vožnji v iztek potegnil Primož Pikl, kar je bilo dovolj za 39. mesto.

Sledila je še elitna deseterica, kar je na novoletni turneji pomembno, saj v prvi seriji skakalci skačejo v parih na izločanje. V kolikor kdo izmed najboljše deseterice ne skače v kvalifikacijah, je avtomatično uvrščen na rep uvrščenih. Tako so danes to storili Thomas Morgenstern, Andreas Kofler in Simon Ammann. Na koncu je najboljšo oceno imel Finec Ville Larinto pred rojakom Mattijem Hautamäkijem in Adamom Malyszem. Slednji se bo pomeril proti Morgensternu jutri v prvi seriji.

Prvo tekmo 59. novoletne turneje bo odprl Norvežan Johan Remen Evensen, ki bo izzival našega Petra Prevca. Kot naš naslednji bo izzvan Robert Kranjec s strani Čeha Lukaša Hlave, bolj proti koncu pa bosta v vlogi izzivalca Jurij Tepeš in Primož Pikl. Tepeš bo izzval Nemca Martina Schmitta, Pikl pa Norvežana Toma Hildeja.


Rezultati: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Prva serija


Leave a Comment