Osmerica Slovencev na tekme v Oberhof

Slovenska biatlonska ekipa se je odpravila na pot v nemški Oberhof, ki bo od srede naprej gostil šest tekem svetovnega pokala. Naša dekleta in fantje imajo za seboj tekme državnega prvenstva na Pokljuki ter nekaj dni treninga, ki je potekal uspešno in naše biatlonke ter biatlonce pripravil za dober začetek leta 2015.

Glavni trener Uroš Velepec je dejal, da se je izboljšala predvsem natančnost na strelišču: ″Streljanje nam je šlo v zadnjih dneh dobro. Po tekmah svetovnega pokala na Pokljuki, kjer streljanje ni bilo uspešno oziroma smo pogoreli na celi črti, predvsem v streljanju stoje, je zdaj to na kar visokem nivoju. Upam, da bodo te občutke obdržali za naprej.


Teja Gregorin je pred novimi tekmami dobro razpoložena [foto: Aleš Kacin / OK Planica]

Ekipa se bo na sever odpravila ob 6. uri zjutraj, tako da bo ujela trening, ki se začne ob 14.30. Na prvi tekmi, t.j. na ženski štafeti, ki je na sporedu v sredo, slovenskih predstavnic ne bomo videli, saj bodo v Nemčiji nastopile Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen. Urška Poje bo ta čas tekmovala na IBU pokalu na Poljskem, kolegicam pa se bo nato pridružila na naslednji postaji svetovnega pokala, v Ruhpoldingu.

Zdravje naše ekipe je dobro, prehlada Gregorinove in Jakova Faka pa sta že pozabljena, tako da ekipa po besedah glavnega trenerja že komaj čaka, da se znova pomeri s svetovno elito. Prva tekma na kateri bodo nastopili Slovenci bo tako četrtkova moška štafeta, postava za le-to pa bo znana v sredo zvečer. Poleg Faka bodo v Nemčijo sicer odšli še Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak in Rok Tršan.

Velepec je spregovoril tudi o samem prizorišču, kjer sta poleg štafet na sporedu še sprinterski preizkušnji in skupinska starta: ″Tu smo imeli že vse vrste rezultatov. Slabe, solidne in odlične. Za progo je značilen en ekstremno strm klanec, do strelišča pa vodi izjemno dolga ravnina. Je malo atipična proga, ki ti leži ali pa ne. Dobrim tekačem zagotovo ustreza, tako da bi morala Jakovu, Klemnu in Janezu zelo odgovarjati.

Spored

Sreda, 7. januar – 14:15
Ženska štafeta 4×6 km

Četrtek, 8. januar – 14:15
Moška štafeta 4×7.5 km

Petek, 9. januar – 14:30
Ženski sprint 7.5 km

Sobota, 10. januar – 12:00
Moški sprint 10 km

Nedelja, 11. januar – 11:15
Ženski skupinski start 12.5 km

Nedelja, 11. januar – 14:15
Moški skupinski start 15 km

Leave a Comment