Peter Prevc prvič mladinski prvak


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik]

Član kranjskega Triglava Peter Prevc, je danes v Bauhenku prvič postal mladinski državni prvak Slovenije. Na drugem mestu je gladko premagal Jaka Hvalo, bron pa si je priskakal še en domačin, Nejc Dežman.

Peter Prevc, eden najboljših slovenskih skakalcev trenutno, je vodil že po prvi seriji pred klubskim kolegom Nejcem Dežmanom, tretji pa je bil Jaka Hvala. V finalu je boj za medalje prvi napovedal petouvrščeni Rok Justin, ki mu je s 107 metri takoj odgovoril Tržičan Luka Leban. A niti njegova daljava ni zdržala dolgo, saj je Hvala ob negodovanju gledalcev potegnil še meter in pol dlje. S tem skokom je vrgel rokavico Dežmanu, ki je pristal pri 105.5 metrih in s tem zaostal za skakalcem iz SSK Ponikve. Na vrhu je ostal le še Prevc, ki je dokazal, da mu ta trenutek ni para in pristal pri daljavi dneva, 113 metrov. To je ne samo prvi naslov mladinskega državnega prvaka za skakalca iz Dolenje vasi, temveč tudi prva medalja na tem tekmovanju.

Na ekipni preizkušnji, ki je sledila ob 12.00 uri so v konkurenci le šestih ekip pričakovano zmagali domačini, za katere sta poleg nosilcev medalj s posamične tekme skakala še brata Vodan, Gašper in 15-letni Aljaž. Srebro so osvojili Tržičani, bron pa Ilirijani.


Rezultati
Posamezno
1. Peter Prevc (SK Triglav Kranj) 270,6 točk
2. Jaka Hvala (SSK Ponikve) 257,1 točk
3. Nejc Dežman (SK Triglav Kranj) 253,5 točk
4. Luka Leban (NSK Tržič-Trifix) 246,1 točk
5. Rok Justin (SSK Stol) 232,5 točk
6. Gašper Bartol (SSK Costella Ilirija) 219,6 točk


Rezultati: Mladinci do 20 let


Ekipno
1. SK Triglav Kranj 966,2 točk
(Vodan G., Vodan A., Dežman, Prevc)
2. NSK Tržič-Trifix 916,4 točk
(Sušnik, Semenič, Žepič, Leban)
3. SSK Costella Ilirija 890,5 točk
(Rogelj, Babnik, Bartol, Družina)


Rezultati: Mladinci do 20 let – ekipno


Leave a Comment