Planici zelena luč tudi za dekleta

Po tem, ko je Organizacijski komite Planica sprejel sklep, da se pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) zaprosi za prestavitev finala svetovnega pokala v smučarskih skokih iz letalnice na Bloudkovo velikanko, je odbor za skoke pri FIS danes prošnji ugodil. Tako bo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo od 20. – 23. marca 2014 v Planici potekalo na novi Bloudkovi velikanki. Program ostaja isti kot na letalnici, a so pri FIS dodali še finalno tekmo za ženske, ki bo na sporedu v soboto.


Bloudkova velikanka bo gostila finale svetovnega pokala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

To je izjemna priložnost za Planico v luči kandidature za svetovno prvenstvo 2019. Še posebej nas veseli dejstvo, da so nam na FIS zaupali tudi dodatno žensko tekmo. Tako bo v soboto še bolj pester program. Zdaj naš čaka najtežja preizkušnja. Na povsem novih objektih prvič organizirati tekmovanja na najvišji ravni. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da lahko po prvih pregledih organizacijske strukture in postavitev začasnih objektov zagotovimo, da Planica lahko sprejme enako število obiskovalcev, kot vsa leta poprej. Poudariti pa je potrebno še en pomemben športni segment in sicer bo na petkovi posamični moški tekmi lahko nastopilo veliko tekmovalcev iz tako imenovane nacionalne kvote. Tako bomo imeli prvič po nekaj letih na skakalnici HS139 priložnost videti prihodnje slovenske šampione. Tudi za njih bo to pomembna izkušnja,” je po odločitvi FIS dejal predstavnik OK Planica Tomi Trbovc.

Program – Planica 2014

20.3.2014 – Uradni trening
21.3.2014 – Moški posamično
22.3.2014 – Moški ekipno in ženske posamično
23.3.2014 – Moški posamično

Točna časovnica vseh dni bo znana v naslednjih mesecih, po uskladitvi terminov z nosilcem TV pravic in ostalimi deležniki.

Leave a Comment