Po padcu Teja Gregorin tik za top 20

Ženske so z zasledovalno preizkušnjo sklenile otvoritev sezone v švedskem Östersundu. Še tretjo zmago v konkurenci posameznic je pobrala Norvežanka Tora Berger, ki je vodila od začetka do konca tekme. Edina slovenska predstavnica Teja Gregorin je zaključila svoj nastop na 21. mestu.

Gregorinova je bila zelo uspešna v prvi polovici tekme, ko je uspela pokriti vse tarče v položajih leže. S sedemnajste pozicije je napredovala že vse do osmega mesta. Kasneje se ji je nekoliko zalomilo v položaju stoje, kjer je deset nabojev zadelo le sedem tarč. Do konca tekme je tako izgubila kar nekaj mest, tudi zaradi padca v kazenskem krogu, ko ji je smučko pohodila Rusinja Zajceva. Milo za drago ji je vrnila v fotofinišu, ko je z njo dobila tekaški dvoboj za 21. mesto.

Tekma bi morala v celoti izgledati kot prva polovica, da bi bila zares lahko zadovoljna. Na tretjem in četrtem obisku strelišča sem naredila preveč napak, zato je bil tudi strelski izkupiček slab. Zadnji strel sem še ‘cuknila’ in skupaj s padcem v kazenskem krogu, je bila to zgolj pika na i neuspelega zaključka tekme. Takrat so naju Zajcevo prehitele štiri tekmovalke, pa še približno petsto metrov sem porabila, da sem se vrnila v tekaški ritem. Tudi sicer imam še rezervo v teku, za katero upam, da jo bo aktiviralo nekaj dni počitka pred naslednjimi tekmami. Na uvodu sezone sem si želela vsaj ene uvrstitve med deseterico, zato sem le delno zadovoljna,” je sklenila prve nastope Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Teja je leže lepo zadela vse tarče, v položaju stoje pa je bila že prisotna napetost in želja po vidnejši uvrstitvi. Ena tarča je bila zadeta po robu, vendar ni padla, za preostala zgrešena strela pa ni druge razlage kot napačno proženje sprožilca. Pričakovali smo boljše strelske izkupičke, zato se bo treba sedaj malo umiriti, zbistriti glave in trezno nadaljevati sezono. Predvsem Jakov in Klemen sta imela visoke želje, ki pa se najhitreje podrejo prav na strelišču. Nekoliko nam je nastope oteževalo tudi zelo hladno vreme in s tem ima največ težav spet prav Jakov. Po neprijetni izkušnji, ki jo ima za sabo, se je strah pred mrazom še poglobil v glavi,” je ocenil slovenske predstavnike strelski trener Tomaš Kos.

S popolnim izkupičkom zapušča Švedsko Tora Berger, ki ji danes kljub obisku kazenskega kroga (0,0,0,1) nista mogli ogroziti zmage Darja Domračeva (0,0,1,0) in Andrea Henkel (0,0,0,). Resda sta Belorusinja in Nemka napredovali s petega oziroma sedmega mesta, vendar je bila nosilka rumene majice premočna za vse zasledovalke. Tudi njena prednost v trenutni razvrstitvi svetovnega pokala kaže, da bo letos prav gotovo eno od najmočnejših norveških orožij.

Slovenska ekipa se bo jutri vrnila v Slovenijo, v sredo pa se bo že podala na pot proti avstrijskemu Hochfilznu na Tirolskem, kjer se bodo v petek, soboto in nedeljo zvrstile naslednje tekme svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment