Pretoriusova pred Avstrijkama

Po prvi seriji premierne tekme deklet za točke poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu (HS 96) je odlično kazalo slovenskim skakalkam. Povratnica po poškodbi Eva Logar je s skokom 87,0 metra zasedala peto mesto. V spremenljivih vremenskih razmerah so si finalni nastop priborile tudi Maja Vtič (85,0 m) na 15., Urša Bogataj (82,5) na 16. in Katja Požun (78,5) na 24. mestu. Za las sta bili za drugi nastop prekratki Anja Tepeš (74,5 m, 31. mesto) in Špela Rogelj (77,0; 37.). Vodila je Kanadčanka Alexandra Pretorius pred Avstrijko Danielo Iraschko in Francozinjo Coline Mattel, ki sta si delili drugo mesto.


Eva Logar [foto: GEPA]

Na šesti tekmi do zmage

V finalni seriji je odlično nastopila sedma po prvi seriji Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, ki je pristala pri 96,0 m ter se povzpela na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Za njo je še bolje nastopila njena rojakinja Iraschkova, ki je zmogla kar 100,5 metra, vendar je bilo to na koncu dovolj le za drugo mesto. Na vrhu pa je bila le še vodilna Pretoriusova, ki je s skokom 96,5 m obranila prednost in se razveselila prve zmage v karieri. Kot zanimivost povejmo, da je 16-letnica nastopila šele na šesti mednarodni tekmi. “Že na treningu sem prikazala odlične skoke. Na mizi naredim zelo dober in pravočasen odriv. Presrečna sem. Upam, da bodo tudi v prihodnje v Courchevelu na sporedu tekme, saj je to srečen kraj zame,” je presrečno dejala zmagovalka.

Logarjeva najboljša Slovenka

Eva Logar je v finalu pristala pri 82,0 metrih, kar je pomenilo nazadovanje po lestvici. 21-letna članica SD Zabrdje je bila na koncu 12. Maja Vtič (89,0) je ostala na 15., Katja Požun je napredovala na 20., Urša Bogataj pa nazadovala na 25. mesto.

Videlo se je, da smo še vedno v tehnični izvedbi nedefinirani. Dogajajo se nam še grobe napake. Ko jih bomo odpravili, bodo rezultati povsem drugačni. Za to obdobje je to nekako normalno. Moje želje so bile pred tekmo višje. Žirija se je kljub težkim pogojem maksimalno potrudila. Nimam jim kaj očitati. Vedno se poskušamo pogovarjati o tehnični izvedbi, tako se je povsem nevmesno pogovarjati o vetru. Na koncu sezone se vse te stvari na tehnici v ravnotežju,” je po tekmi menil glavni trener naših deklet Matjaž Triplat

Dekleta v petek v nemškem Hinterzartnu čaka nova tekma poletne velike nagrade.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Couchevel
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment