Prevc danes dvakrat najboljši

Pred maloštevilnimi gledalci so se v dolini Fiemme pravkar zaključile zadnje kvalifikacije na letošnjem svetovnem prvenstvu. Od štirih Slovenskih skakalcev, ki gredo jutri v boj za kolajne, so danes nastopili le trije – Robert Kranjec je bil kot član elitne deseterice že uvrščen na jutrišnjo tekmo in si je vzel prost dan.


Peter Prevc ostaja najboljši Slovenec na svetovnem prvenstvu [foto: GEPA]

Na tekmi štirje Slovenci

Pravzaprav sta se morala od naših orlov skozi kvalifikacijsko sito prebiti le Jaka Hvala in Jurij Tepeš. Slednji je še na ponedeljkovem treningu močno zaostajal za reprezentančnimi kolegi, a je zaostanek zlahko nadoknadil, v poskusni seriji pa je bil celo tretji. V kvalifikacijah je pristal pri 118,5 metrih in na končnem 21. mestu, po lastnem mnenju predvsem zaradi prezgodnjega odskoka in nekoliko slabšega doskoka. “Podobna napaka se mi dogaja kar pogosto, a na tekmi se ne bo,” je še obljubil Tepeš. Hvala je bil od Stanežičana pol metra krajši in je zasedel  14. mesto. Svoj nastop je komentiral takole: “Na treningu sem izvedel dober skok, ki bi ga želel ponoviti na tekmi, danes pa sem preveč pritisnil v počepu in se potem le še reševal na mizi. Še dodatno sem popustil v zraku, saj me je presenetilo kako visoko nad hrbtišče me je odneslo in sem zato prej pristal. Na tekmi si tega ne bom privoščil.

Ponovno pa je junak dneva postal Peter Prevc (sicer že vnaprej uvrščen na zadnjo posamično preizkušnjo) – odneslo ga je vse do daljave dneva 126 metrov. Ker je nastopil v povsem povprečnih pogojih lahko jutri od njega veliko pričakujemo, odlično pa je nastopil že v poskusni seriji, kjer je zasedel 1. mesto (125 metrov). “Včerajšnji premor mi je koristil, saj sem napolnil baterije in razmislil kje lahko še napredujem. Danes še lahko delam napake, jutri pa gre zares, saj le tekma šteje. Psihični pritiski so zaradi že osvojene kolajne za celotno ekipo bistveni manjši in tako lahko skačemo sproščeno, pritiska zaradi dobrih nastopov v kvalifikacijah pa mislim da ne bo. Zadovoljem bom, če mi bo uspelo izvesti dobre skoke, s takimi pa lahko posežem tudi po visokih uvrstitvah,” je v izteku povedal Prevc.


Wolfgang Loitzl je postal zmagovalec kvalifikacij [foto: GEPA]

Najboljši med kvalifikanti je bil tokrat avstrijski veteran Wolfgang Loitzl (125 metrov), drugi je bil Nemec Michael Neumayer (124,5 metra) in na tretjem mestu še en Avstrijec Thomas Morgenstern (123,5 metra).


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Kvalifikacije
Izjava: Jaka Hvala (.mp3)
Izjava: Peter Prevc (.mp3)


Leave a Comment