Pričetek prodaje vstopnic za Pokljuko

Pogled na koledar razkriva, da je do pričetka zimske biatlonske sezone le še slaba dva meseca, do prvih tekem svetovnega pokala na Pokljuki pa natančno 70 dni.

Karavana E.ON IBU biatlonskega svetovnega pokala se bo namreč zaustavila na progah pod Viševnikom med 12. in 16. decembrom 2012, zato je Organizacijski odbor Pokljuka v sodelovanju z specializiranim podjetjem za prodajo vstopnic Eventim, že pričel s prodajo prvih paketov vstopnic. Kupiti jih je mogoče na Petrolovih servisih, na Pošti Slovenije, v Kompasovih poslovalnicah, K kioskih, trafikah 3Dva, Mercatorjevih hipermarketih, Hišah vstopnic (Citypark Ljubljana, Hala Tivoli, Kino Šiška, Križanke, Europark Maribor, Citycenter Celje) in na drugih prodajnih mestih Eventima, ter tudi preko spleta na www.eventim.si.


Oglaševanje pokljuške prireditve [foto: Tomaž Šušteršič]

Cena vstopnic je oblikovana času in trenutni situaciji primerno, zato je ostala nespremenjena glede na zadnji svetovni pokal, ki smo ga gostili na Pokljuki. V ceno 10 EUR/dan je vključen tudi avtobusni prevoz na relaciji Bled – Pokljuka – Bled, ki ga bodo lahko koristili gledalci, da ne bi z osebnimi vozili preveč obremenjevali samega prizorišča na Rudnem polju. Otroci do 10. leta starosti v spremstvu staršev ali skrbnikov pa si bodo lahko ogledali tekme brezplačno. Naša želja je namreč, da bi biatlon in slovenske biatlonce kar čim bolj približali mladim in morda na ta način pridobili novi rod slovenskih tekmovalcev,” je ob tej priložnosti povedal Peter Zupan, podpredsednik Organizacijskega odbora Pokljuka.

Pričetek prodaje vstopnic je podprt tudi oglaševalsko akcijo preko plakatnih mest velikih dimenzij podjetja Europlakat. Nameščeni so v vseh večjih slovenskih mestih, na njih pa boste lahko opazili svetovnega prvaka Jakova Faka, ki je tudi osrednji lik promocije pokljuških tekem. “Že v preteklosti so organizatorji v te namene uporabili najbolj uspešne slovenske biatlonce, zato sem to nalogo z veseljem sprejel tudi sam. Športni center Triglav Pokljuka je takorekoč naš drugi dom, saj tam treniramo preko celega leta, tekme svetovnega pokala na Pokljuki pa so eden od naših vrhuncev sezone. Želimo si velikega obiska domačih gledalcev in spodbude s tribun, ki nam lahko pomaga pri doseganju najvišjih mest. Še posebej veseli pa bomo otrok in mladih, da bodo lahko od blizu videli, kako zanimiv in razburljiv šport je biatlon,” je bilo sporočilo Faka navijačem.

Ker lahko sneg hitro pobeli Pokljuko, trenutno potekajo še zadnja manjša dela na zunanji ureditvi tekmovališča, da bi Rudno polje decembra spet pričakalo najboljše svetovne biatlonke in biatlonce v najlepši možni luči.

Leave a Comment