Primož Ulaga: “Kolikor imaš, toliko lahko razdeliš”

Novi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je takoj po izvolitvi dejal: “Želim si spoznati stanje v vseh športih. V preteklosti sem dobro spoznal delo nordijskih disciplin. Na podlagi pregleda bom lahko ocenil, kje lahko racionaliziramo stanje. Zavedati si moramo, da gospodarske razmere niso rožnate. Novi sponzorji ne bodo sami od sebe prihajali. Veseli bomo lahko, če bomo obstoječe obdržali. Najti bo potrebno nove rezerve ter izboljšati javno podobo. Prisluhniti je potrebno tudi klubom, ki imajo dosti težav.

Prva naloga vpogled v finančno stanje

Najprej si želim ogledati finančno stanje Smučarske zveze Slovenije. Ne rečem, da bom to storil že prvi delovni dan, a v naslednjih dneh bi želel izvedeti vse o stroških, pogodbah in plačah,” je po izvolitvi dejal Ulaga ter napovedal, da je polovični mandat, ki bo trajal 16 mesecev, dovolj dolg za uresničitev zastavljenih ciljev: “16 mesecev je dovolj, da se zgodijo spremembe. Ob podpori izvršilnega odbora SZS in ob upoštevanju statuta bo pravi recept za uresničitev mojih ciljev. S pravimi kadri in veliko dobre volje bo to hitro izpeljano.


Primož Ulaga je v preteklosti zgledno sodeloval s Petro Majdič. Bo tako tudi s Tino Maze? [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Porabiti le toliko kolikor zaslužiš

V Sloveniji se vse manj otrok odloča za športno kariero, posebno se to pozna v alpskem smučanju. “Najbrž imajo vsi športi težave s privabljanjem mladine. Življenje je vse dražje, alpsko smučanje pa od starše zahteve velike denarne vložke. Tu bo potrebno prikazati veliko pomoči. Vložiti bo potrebno več energije ter volje za iskanje novih talentov. Uspehi naših športnikov bodo dodatni motiv za vključevanje otrok v zimske športe,” je menil Ulaga ter dodal, da so najpomembnejše številke. “Kolikor imaš, toliko lahko razdeliš. Uspehe je potrebno nadgraditi, veliko je v ljudeh, v dobrih ljudeh. Tako lahko pridobiš še dodatna sredstva.

Primož Ulaga vs. Tina Maze

Novi predsednik največje zveze v Sloveniji se je spomnil tudi na Tino Maze, ki se v predvolilni bitki ni izrekla za nobenega izmed dveh kandidatov. “Odnos s Tino Maze ne bo lahek, nekaj izkušenj že imam. V tem dialogu bom aktiven. Imamo primer Petre Majdič, ki je bila tudi šampionka, in je imela zgleden odnos s Smučarsko zvezo Slovenije.

Leave a Comment