Prva državna prvaka sezone Gregorinova in Bauer

Pokljuka je na dan neodvisnosti in enotnosti gostila prvo državno prvenstvo v biatlonu za sezono 2011/12 – v disciplini skupinski start. V članskih kategorijah sta ju osvojila Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Klemen Bauer (SK Ihan).

Precej močnejšo konkurenco je imel Ihanec, ki si je odločilno prednost zagotovil šele po zadnjem strelskem postanku, ko je zadel vse tarče (0,2,1,0), vendar sta mu na progi še vedno dihala za ovratnik reprezentančna kolega Janez Marič (TSK OGP Grad Bled) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka), ki sta osvojila drugo (1,0,1,2) in tretje mesto. Čeprav je mladi Simon Kočevar (SK Kovinoplastika Lož) še po zadnjem streljanju stoje (0,0,1,0) zapuščal strelišče kot tretji, je moral priznati tekaško premoč izkušenejšima kolegoma, a si je izboril vozovnico za naslednje tekme svetovnega pokala, ki sledijo po novoletnih praznikih v Oberhofu.


Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič [foto: Tomaž Šušteršič]

Prizadeval sem si predvsem za čim manj zgrešenih tarč in mislim, da sem danes po tistih neposrečenih nastopih na svetovnem pokalu, pokazal da tisto ni bil realen odsev treningov in priprav preko celega leta. Tako kot sem streljal na današnji tekmi, ponavadi streljam tudi na treningih in čas je že, da to čim večkrat ponovim tudi na tekmah najvišje ravni,” je bil prvi komentar Bauerja. “Po zadnji tekmi v Hochfilznu, ki je bila zame prava nočna mora, sem poskušal čim bolj odklopiti glavo, vzel sem si čas za razmislek, naredil tri zelo kvalitetne treninge in v tednu po novem letu pričakujem, da se forma še nekoliko vzpne. S takšnimi predstavami kot je bila danes, pa si lahko obetam tudi zelo solidne nastope na svetovnem pokalu,” je strnil pričakovanja novi državni prvak v moški konkurenci.


Skupinski start [foto: Tomaž Šušteršič]

V precej bolj okrnjeni ženski konkurenci si je Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan), kljub 100-odsotnemu strelskemu izkupičku Andreje Mali (ŠD Mali svet) in trem obiskom kazenskega kroga (1,0,1,1) zagotovila prvi letošnji naslov. Malijevi je še po zadnjem streljanju (0,0,0,0) kazalo na zmago, vendar je Gregorinova prikazala premoč na zadnjih dveh in pol kilometrih proge in s prednostjo 7,4 sekunde prečkala ciljno črto.

Po tednu dni odmora še ne morem biti povsem zadovoljna in tudi pričakovati še ni bilo možno velikega preskoka v nivoju forme. Imela sem enakomeren in dokaj visok tekaški tempo preko cele tekme in v naslednjih dneh nadaljujem z normalnimi treningi, saj se lahko pripravljenost le še dvigne do prvih tekem v Oberhofu. Za streljanje sem kar malo razočarana, ker sem zgrešile vse zadnje, pete tarče, kar je že bila moja težava. Na začetku sezone so bili moji cilji zelo visoki, v tem trenutku pa bom morala biti zadovoljna tudi z uvrstitvami med petnajsterico na tekmah svetovnega pokala. Počasi pa se mora tudi to dvigniti in bo treba stopnjevati uvrstitve,” so obeti Teje Gregorin za nadaljevanje sezone.


Strelišče [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonci bodo do konca leta trenirali na Pokljuki, preživeli novoletne praznike doma, nato pa se že 2. januarja odpravili v nemški Oberhof, kjer jih bodo pričakale štafetne in šprinterske tekme, ter prve tekme sezone s skupinskim štartom.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Pokljuka :. Skupinski startTeja Gregorin na strelišču [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment