Prva letošnja državna prvaka sta Teja Gregorin in Jakov Fak


Jakov Fak je bil tudi tokrat nepremagljiv [foto: Tomaž Šušteršič]

Športni center Triglav Pokljuka na Rudnem polju je v prelepem sončnem vremenu gostil prvo biatlonsko tekmo državnega prvenstva v letošnji sezoni. Na 7,5- oziroma 10-kilometrski šprinterski preizkušnji sta bila v članski konkurenci najuspešnejša Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka).

Tako zmaga Faka kot Gregorinove je zgolj nadaljevanje niza zelo uspešnih nastopov, ki sta jih oba letos že zabeležila na tekmah svetovnega pokala. Spomnimo, da je Fak že štirikrat stal na zmagovalnih stopničkah, od tega dvakrat na najvišji, Gregorinova pa je bila letos že uvrščena tik pod njimi. Pri ženskah je drugo mesto pripadlo strelsko ne preveč razpoloženi Andreji Mali (ŠD Mali svet), tretja pa je bila Lili Drčar (SK Ihan). Med moškimi si je drugo mesto pritekel in predvsem pristreljal Peter Dokl (SK Ihan), tretji pa je bil Simon Kočevar (SK Kovinoplastika Lož), ki je tudi edini zadel vseh deset tarč.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Tekma ni bila popolna, saj sem zgrešila dve tarči in to v svetovnem pokalu ne zadošča za vidnjši rezultat. V zadnjem času imam veliko zadnjih strelov zgrešenih, kar se mi pred tem ni dogajalo. Napak, ki sem ju naredila, se zavedam in bom v vmesnem času delala na tem, da jih popravim. Tekaško sem se zelo dobro počutila, kar je relativno, saj je zaradi okrnjene konkurence izredno težko primerjati samo tekaški del. Občutek pa je bil vseeno dober. Do novega leta bo potrebno stopnjevati tempo, da bomo lahko konkurenčno nastopili na naslednjem svetovnem pokalu v Oberhofu oz. še pred tem na tekmi povabljenih na nogometnem stadionu Schalkeja v nemškem Gelsenkirchnu,” je delila pričakovanja Teja Gregorin.

Fak se je razveselil naslova

Vsako tekmo na kateri nastopim, si želim zmagati, zato sem vesel novega naslova državnega prvaka. Žal mi je, da ga ne bom mogel braniti 29. t.m., ker bova s Tejo takrat nastopila na ekshibicijski tekmi v Nemčiji. Sicer pa sem šel danes na tekmo zelo sproščeno, kajti v teh dneh so tudi treningi nekoliko manj zahtevni, s streljanjem pod nižjimi obremenitvami. Časa za napete situacije bo zopet še preveč po novem letu. Zato tudi strelski del danes ni bil stoodstoten, saj se nisem obremenjeval z zadetki. Užival sem na tekmi, brez posebnega stresa,” je po tekmi povedal Jakov Fak.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Pri mladincih je bil najuspešnejši Jure Ožbolt (SK Kovinoplastika Lož), ki je zmagal pred Nacetom Žnidaršičem (SK Kovinoplastika Lož) in Žanom Petrinčičem (SK Kovinoplastika Lož). Med mladinkami je slavila Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož) pred Nevo Pančur (ŠD Gorje) na drugem in Mašo Bahovec (SK Ihan) na tretjem mestu.

Naslednje biatlonsko državno prvenstvo, tokrat v disciplini zasledovalno, bo na Pokljuki že v soboto, 29. decembra 2012. Na njem pa ne bosta nastopila oba današnja zmagovalca, ki bosta kot edina slovenska udeleženca, na povabilo organizatorja prav takrat zastopala slovenski biatlon na tekmi izbrancev “Biathlon World Team Challenge” v Nemčiji.

Božično-novoletne praznike bodo biatlonci večinoma preživeli doma, saj se bodo že 1. januarja podali na naslednji svetovni pokal v nemški Oberhof.

Leave a Comment