Prvi slalom Kosteliću, Valenčič peti

Skoraj mesec dni pozneje kot je bilo načrtovano, je bila danes za alpske smučarje v Beaver Creeku na vrsti prva slalomska preizkušnja sezone. Zmagal je Ivica Kostelić, pred Cristianom Devillom in Marcelom Hirscherjem.


Danes je bila v Beaver Creeku zadnja tekma [foto: Ski Racing Development/Facebook]

Prvo progo je postavil italijanski trener, bila pa je ena izmed najdaljših, saj je imela kar 72 vrat. Na njej se je najbolje znašel Avstrijec Marcel Hirscher, ki je očitno v obeh tehničnih disciplinah v vrhunski formi. Na drugo mesto je potisnil Ivico Kostelića, s katerim pa se je izenačil Italijan Cristian Deville. Četrti je bil Američan Nolan Kasper, ki je dokazal, da je kljub poškodbi in operaciji, ki je sledila, ohranil vrhunsko formo, s katero je lani v Kranjski gori zasedel drugo mesto. Na peto mesto pa se je presenetljivo zavihtel Ted Ligety, ki je precej samozavestno in brez večjih napak pripeljal v cilj. Med poraženci prve vožnje sta zagotovo svetovni prvak iz Garmisch-Partenkirchna Francoz Jean-Baptiste Grange in Avstrijec Reinfred Herbst. Oba sta začela preveč nervozno in že po nekaj vratih odstopila. Dobra vožnja je uspela tudi edinemu slovenskemu predstavniku Mitji Valenčiču, ki je z zaostankom sekunde in petih stotink zabeležil 12. čas.


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

Na drugi progi pa se je odlično odrezal prav Valenčič. Konkurenti so eden za drugim zaostajali, prehiteti ga je uspel šele Nolan Kasper. Za njim se je na progo pognal Kostelić in s prednostjo sedemdesetih stotink zanesljivo prevzel vodstvo. To je bilo dovolj za njegovo 12. slalomsko zmago. Valenčič je na koncu končal na petem mestu, kar je odličen dosežek.

Sigurno sem vesel tega uvoda v sezono, mislim, da bo zdaj nadaljevanje dosti lažje. Najbolj si želim, da bi obdržal to formo, oziroma to brzino, ki jo imam trenutno v nogah in to seveda prenesel na tekme, ki bodo v Evropi. Tekme si bodo zdaj kar hitro sledile, tako da bo treba biti nenehno skoncentriran,” je po tekmi dejal Valenčič.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Slalom (m)


Izjava: Mitja Valenčič (.mp3)


Leave a Comment