Sara Takanashi prvič letos poražena


Sara Takanashi tokrat ni slavila zmage [foto: GEPA]

Sara Takanashi (98,5 m; 98,5 m) je v ruskem Chaikovskyu prvič v letošnji sezoni tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih ostala brez zmage. Japonka je bila tokrat tretja. Prvič v karieri se je zmage tako razveselila Irina Avvakumova (100,0; 101,5), ki je razveselila vse domače navijače, ki so se zbrali ob skakalnici Snezhinki. Drugo mesto je pripadlo Nemki Corino Vogt (101,0; 99,0).

Slovenska dekleta so znova nastopila zelo dobro. Najvišje se je zavihtela Ema Klinec (99,0; 97,5), ki je bila šesta, med deseterico pa sta se uvrstili še Eva Logar (94,5; 98,0) na osmem in Katja Požun (95,5; 94,0) na devetem mestu. Urša Bogataj (92,0; 93,0) je bila 19.

Ema na tekmo gleda zelo pozitivno

Na današnjo tekmo gledam zelo pozitivno. Manjka mi le še malo, kar moram natrenirati na treningu, da bom tako res lahko vedela kaj mi prinese super skok. V drugem skoku se mi je znova pripetila napaka, da sem poskusila nekoliko prehitro zaključiti. Menim, da imam trenutno dobre občutke. Malenkosti bom popravila še na treningu in tako odšla na prihodnje tekme,” je menila Ema Klinec.


Ema Klinec je bila najvišje uvrščena Slovenka [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po prvi seriji je vodila Francozinja Coline Mattel (na koncu peta) pred Vogtovo in Avvakumovo. Klinčeva je bila četrta, Požunova osma, Logarjeva deseta in Bogatajeva 17.

Ocena današnje preizkušnje je odlična. Čestitke dekletom za uvrstitve med deseterico. Urša pa je naredila še nekaj napak pri samem odrivu, vendar se tudi njena forma dviguje. Z rezultati moram biti zelo zadovoljne. Kot trener pa moram reči, da sem kot človek tudi besen kot ris, saj se nam stopničke izmikajo in izmikajo. Počasi smo že toliko naredili, da bi nam to lahko enkrat uspelo,” je po tekmi dejal glavni trener Jože Berčič.

Na tekme se vrača Anja Tepeš

Svetovni pokal se bo nadaljevalo prihodnji konec tedna, ko bosta dve tekmi v japonskem Sapporu. V deželo vzhajajočega sonca bodo odpotovale Katja Požun, Eva Logar, Maja Vtič, Špela Rogelj in prvič v letošnji sezoni Anja Tepeš. Spremljal pa jih bo pomočnik trenerja Primož Peterka. “Anja je z rehabilitacijo zaključila in normalno trenira. Odšla bo na tekme na Japonsko, kjer jo bomo preverili. Nimamo se česa bati,” je pripravljenosti Tepeševe dejal Berčič.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chaikovsky
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Ema Klinec (.mp3)


Leave a Comment