Schlierenzauer nadaljuje zmagoviti niz

Gregor Schlierenzauer je po zmagi v Oberstdorfu slavil tudi na drugi tekmi novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Avstrijec je vodil že po prvi seriji, v drugo pa je svojo prednost rotinirano obranil in se razveselil 38 zmage v karieri. Drugo mesto je v skoraj pomladanskih razmerah, termometri so kazali 8 stopinj Celzija, osvojil njegov reprezentančni kolega in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Andreas Kofler. Na tretje mesto pa se je iz petega po prvi seriji povzpel Japonec Daiki Ito.


Gregor Schlierenzauer [foto: GEPA]

Slovenski skakalci so znova ekipno nastopilo odlično, saj so se štirje uvrstili med dobitnike točke. Najvišje je končal Jure Šinkovec, ki je v prvi seriji izločil Kazahstanca Nikolaya Karpenka. Ljubljančan je tekmo končal na 14. mestu in tako vknjižil uvrstitev kariere. Štiri mesta nižje je uvrščen zmagovalec včerajšnjih kvalifikacij Robert Kranjec. Kranjčan je dvoboj proti Koflerju izgubil, a se kot srečni poraženec uvrstil v finalno serijo ter na koncu osvojil 18. mesto. Podobna zgodba je doletela tudi naslednjega v rezultatski razpredelnici Petra Prevca. 22. mesto pa je pripadlo Juriju Tepešu, ki je v prvi seriji bil boljši od Jerneja Damjan (34. mesto). Nastopil je še Mitja Mežnar (42.).

Na tekmi se je videlo, da je krog favoritov zelo širok. Nastopiti moraš popolno, da narediš dober rezultat. Z današnjim rezultatom slovenskih skakalcev moramo biti zadovoljni, saj so se štirje uvrstili v finalno serijo. Juretu, ki nastope stopnju, bi čestital za njegovo 14. mesto. Bile so pa majhne razlike. Na primer Juretu je vsega štiri točke zmanjkalo do deseterice. Kot rečeno, krog favoritov je zelo širok in malenkosti odločijo,” je dejal glavni trener Goran Janus in nadaljeval: “Glede na kvalifikacije smo nekoliko več pričakovali od Roberta Kranjca. Za dober rezultat je potrebno imeti tudi nekaj sreče z vetrom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ga – Pa
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment