“Schlieriju” zmaga, Prevc odličen šesti

Druga tekma v poljskih Zakopanah se tokrat ni končala po željah domačih navijačev. Na najvišjo stopničko se je še 39-ič v karieri povzpel Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki se je v seštevku zmag v svetovnem pokalu izenačil z Adamom Malyszem. Tako kot včeraj je na drugem mestu končal Richard Freitag, na tretjem pa Norvežan Anders Bardal. Slovenski navijači pa smo se najbolj razveselili šestega mesta Petra Prevca, ki je dobro pripravljenost pokazal že včeraj z uvrstitvijo tik pod odrom za zmagovalce.

Zakopane
Na odru za zmagovalce (od leve proti desni): Richard Freitag, Gregor Schlierenzauer in Anders Bardal [foto: FIS]

Avstrijski šampion je včeraj razočaran zapustil skakalnico Wielka Krokiew, saj mu neugodne razmere niso dovolile višje od 18. mesta. Danes pa je bila slika popolnoma drugačna. Zdelo se je, da je Schlierenzauer popolnoma pozabil na slabo uvrstitev, saj je v prvi seriji skočil 131,5 m in zasedal tretje mesto. Boljša od njega sta bila le njegov rojak Andreas Kofler s 133 m in vodilni po prvem delu Anders Bardal s skokom dolgim 133 m. V drugi seriji je dobro pripravljenost še enkrat pokazal Richard Freitag, ki je v finalu skočil 131 m in prevzel vodstvo pred nastopom Schlierenzauerja. Ta je v drugo pristal pri daljavi 132 m, katere pa ni uspelo preseči zadnjima, ki sta bila še na vrhu zaletišča. Kofler je je z daljavo 126 m svojo uvrstitev pokvaril za dve mesti, na koncu je bil četrti. Zadnji, ki bi še lahko premagal »Schlierija« je bil Bardal, toda ponovil je daljavo Koflerja 126 m in ni uspel premagati niti Freitaga. Na koncu se je moral zadovoljiti s končnim tretjim mestom.

Včerajšnji poljski junak Kamil Stoch je končal na 7. mestu, na katerega je v finalu s skokom 133,5 napredoval s kar 17. in se tako oddolžil svojim navijačem za slabši nastop iz prve serije.

Schlierenzauer
V seštevku svetovnega pokala Schlierenzauer za Koflerjem zaostaja le še 50 točk [foto: FIS]

Po včerajšnjih petih finalistih, danes do točk le dva

Po nadvse uspešnem petkovem razpletu tekme v Zakopanah, je tudi danes slovenske navijače navdušil Peter Prevc. S skokoma 125 m in 127 m je tekmovanje končal na šestem mestu, po prvi seriji pa je bil še mesto višje. Na tekmi smo videli tudi Roberta Kranjca, ki je končal sicer slabše od pričakovanj. Daljavi 123 m in 126 m sta bili dovolj za (le) 16. mesto. Če je imela Slovenija včeraj na tekmi kar pet predstavnikov, danes ni bilo tako. Izven trideseterice sta se uvrstila Jure Šinkovec (115 m), ki je bil 34., in Jernej Damjan (110, 5 m) na 44. mestu. Juriju Tepešu in Jaki Hvali pa se ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije.

Peter Prevc
Peter Prevc [foto: FIS]

Leave a Comment