Schlirenzauerju dvojna zmaga v Harrachovu, Tepeš na stopničkah


Jurij Tepeš je s tretjim mestom prišel do rezultata kariere [foto: GEPA]

Vremenske razmere v Harrachovu se tudi na drugi tekmi niso povsem umirile, zaradi česar je prva serija potekala skoraj dve uri. Žirija tekmovanje se je trudila in nekajkrat prekinila tekmovanja, nato pa našla nekaj trenutkom mirnejša ozračja in varno izpeljala serijo do konca, finale pa odpovedala. V zahtevnih vremenskih razmerah in v sila kratkih daljavah, je do vnovične zmage prišel Gregor Schlierenzauer. Avstrijec je bil nepremagljiv že na dopoldanski tekmi. Tokrat je pristal pri 197,5 metrih. Tri metre manj je na drugem mestu zmogel domačin Jan Matura. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zapolnil Jurij Tepeš. 193,5 m je bilo dovolj, da se je Ljubljančan prvič v karieri uvrstil na zmagovalni oder.

Današnji dan je bil že od prvega skoka naprej zelo dober. Že s prvim skokom sem zajadral izredno daleč. Na prvi tekmi sem morda naredil nekoliko slabši drugi skok, vendar sem sedaj na drugi preizkušnji naredil dobrega. Vedno je bila moja velika želja, da bi na svetovnem pokalu prišel med tri najboljše. Zdaj se mi je to uresničilo in sedaj lahko mirno delam naprej. Tudi če se mi kakšna sezona nekoliko ponesreči, se bom lahko tega dosežka spominjal,” je po tekmi dejal Tepeš in nekaj besed namenil tudi padcu: “Zaenkrat posledic ni. Mišice so sicer trenutno še segrete, tako da bomo videli, kako bo, ko se bo vse skupaj nekoliko ohladilo. Mislim, da ni bilo večjih poškodb oz. mislim, da ni nobene.

Točke sta osvojili še Jaka Hvala (170,0 m) na 11. in Peter Prevc (155,5) na 20. mestu. Matjaž Pungertar (143,5) je bil 36., Miran Zupančič (143,0) pa 39.


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Za nami je težka in hkrati fantastična nedelja. Dosegel smo odlične uspeh – Robert drugo in Jurij tretje mesto. Čestital bi predvsem Juriju, saj se je po padcu pri poletu 220,0 metrov oz. še kakšnih pet metrov več, ni lahko zbrati. Odlični dosežek. Fantje so super pripravljeni in jih tudi dolg dan ni vrgel iz tira. Bilo je težko, saj smo že od osmih zjutraj na nogah. Veliko se je čakalo, vendar smo zdržali,” je naporen dan povzel glavni trener Goran Janus.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Willigenu, kjer bo slovenska ekipa nastopila z enako šesterico kot v Harrachovu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Harrachov :. Uradni rezultati
Izjava: Jurij Tepeš (.mp3)
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment