Ito še drugič v karieri na najvišji stopnički

Če do včeraj Japonec Daiki Ito ni še nikoli stopil na najvišjo stopničko, se je danes nanjo povzpel še drugič. Drugo zmago na domačih tleh v Sapporu je 26-letni Ito slavil pred Poljakom Kamilom Stochom in Avstrijcem Andreasem Koflerjem.

Sapporo
Nasmejani trojec (od leve proti desni): Kamil Stoch, Daiki Ito in Andreas Kofler [foto: FIS]

Najbolje je po prvi seriji sicer kazalo Stochu, ki je z 131,5 m skočil prav na vrh razpredelnice. Drugi  je bil Richard Freitag z 129 m, tretji pa Daiki Ito z 127, 5 m, ki je v finalni seriji svoj skok še izboljšal, doskočil je pri daljavi 137 m. To je bilo dovolj za njegovo drugo zmago v karieri, saj Stoch s svojim finalnim skokom ni uspel prehiteti blestečega Japonca, daljava 131,5 m je bila dovolj za drugo mesto. Na najnižjo stopnico za zmagovalce pa je prišel Andreas Kofler s petega mesta, ko je v drugi seriji skočil 135 m. Vodilni v seštevku svetovnega pokala je tako še povečal in utrdil vodstvo pred najbližjim zasledovalcem Andersom Bardalom. Slednji je bil danes s svojim nastopom razočaran, saj je končal (šele) na 14. mestu.

Ito
Daiki Ito [foto: FIS]

Slovenski skakalci so odlično nastopili tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu. Najvišje se je uvrstil Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji le 16., v finalu pa nastopil odlično in napredoval do končnega sedmega mesta. Robert Kranjec je v finalu  pridobil dve mesti in se moral zadovoljiti na koncu z 12. mestom. Ravno nasprotno pa je po lestvici zdrsnil Jure Šinkovec. S povprečnim finalnim skokom je nazadoval iz devetega na končno 20. mesto. Štiri mesta slabši je bil Jurij Tepeš, točke za 29. mesto pa je dobil tudi Dejan Judež. Skok pa se je v prvi seriji nekoliko ponesrečil Jerneju Damjanu, ki je tako na 35. mestu ostal brez točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo :. Uradni rezultati


Leave a Comment