Slovenci na biatlonskem festivalu v Italiji


Peter Dokl na progi [foto: BZS]

Majhno italijansko mestece Frassinoro blizu Modene je od 29. junija do 1. julija gostilo biatlonski festival, ki so se ga udeležili tudi slovenski biatlonci Klemen Bauer, Peter Dokl in Simon Kočevar. “Biatlonski prijatelji iz Frassinora” kot se je poimenovala skupina italijanskih biatlonskih zanesenjakov, je namreč pripravila prvo rolkarsko biatlonsko tekmo v teh krajih.

Na tekmi mešanih biatlonskih dvojcev sta zmagala mlada Italijana Nicole Gontier in Petro Dutto. Tretje mesto pa sta osvojila domačinka Alexia Runggaldier v paru s Slovencem Petrom Doklom, ki sta tik pod zmagovalnim odrom pustila favoriziran italijanski dvojec Michaela Ponza-Lukas Hofer. Simon Kočevar se je skupaj s Federico Sanfilippo prebil do polfinala, kjer sta zasedla 7. mesto, Klemen Bauer pa je okrepljen z Roberto Fiandino zaključil tekmo na 10. mestu.


Peter Dokl in Alexia Runggaldier [foto: BZS]

Že pred dvemi leti sem spoznal skupino navijačev iz Frassinora, ki navijajo za nas skoraj tako močno kot za italijanske biatlonce. Po njihovih besedah jim je naše srebro s svetovnega prvenstva pomenilo skorajda toliko, kot bi bilo italijansko. Lepo smo bili sprejeti in vikend je minil v krasnem druženju z italijansko ekipo in njihovimi podporniki, obenem pa smo opravili še nekoliko težji trening. Takšne tekme so lep dokaz promocije biatlona v sredinah, kjer sicer nimajo tradicije in se s prostovoljstvom in dobro voljo vseeno veliko doseže,” je bil po vrnitvi iz Italije zgovoren Klemen Bauer.

Končni izidi:
1. Nicole Gontier – Pietro Dutto (1+2+2+3) 15:34:3
2. Dorothea Wierer – Dominik Windisch (1+0+1+0) +3,8
3. Alexia Runggaldier – Peter Dokl (2+0+2+0) +14,4
4. Michela Ponza – Lukas Hofer (3+2+0+1) +50,2


Klemen Bauer [foto: BZS]

Leave a Comment