Slovenski biatlonci optimistični pred domačimi tekmami

Slovenska biatlonska reprezentanca se je danes na prizorišču tretje tekme svetovnega pokala v tej sezoni predstavila sedmi sili. Največja pričakovanja imata pred domačimi gledalci Jakov Fak in Teja Gregorin, s spodbudo glasnih navijačev pa se dobrega nastopa nadejajo tudi ostali na čelu s Klemnom Bauerjem in Andrejo Mali.

Za slovensko reprezentanco je bil Hochfilzen izjemno uspešen in čeprav se vsi zavedajo, da bo prvo, tretje, četrto oziroma sedmo mesto težko ponoviti, upajo, da bodo prav na Pokljuki pokazali še večji dvig forme.

Čeprav vrhunec forme ni tempiran na prve tekme, upam, da bom dobro nastopil tudi na Pokljuki. Ko si dober, ti gre vse; tako tek kot streljanje. A raje vidim več postankov na strelišču,” je dejal dobro razpoloženi Jakov Fak, njegove napovedi pa je potrdil tudi trener Uroš Velepec: “Formo smo tempirali za Pokljuko in svetovno prvenstvo. Trenutno tekmovalci še niso v najboljši formi, imajo še nekaj reserve. Za Jakova in Tejo verjamem, da lahko nadaljujeta dobre nastope. Skoraj zagotovo bosta natopila tudi na tekmi s skupinskim startom, upam, da se jima lahko pridruži še kdo.


Biatlonska reprezentanca [foto: Tomaž Šušteršič]

Veliko od domačega prizorišča pričakuje tudi Klemen Bauer, ki je v Hochfilznu razočaral: “Izkazalo se je, da je pripravljenost na visoki ravni. Ne vem, kje je razlog za take rezultate in ne vidim razloga, da ne bi naredil tistega, kar želim. Sem negativno presenečen nad sabo, saj v sebi čutim, da je napredek v streljanju narejen. Če bi me vprašali po Hochfliznu, bi rekel, da biatlon ni zame; po dveh prespanih nočeh pa vem, da bom šel tudi tu na vse.

Pomočnik glavnega trenerja Tomaš Kos je prepričan, da Bauer lahko poseže tudi na vrh: “Klemen je na treningih enako dober kot Jakov in Teja, le na tekmo tega še ne zna prenesti. Ko mu bo to uspelo, bo med najboljšimi. Celo poletje smo trenirali na Pokljuki in ta prednost se lahko pokaže tudi na tekmah. Prepričan sem, da nam bo domače prizorišče pomagalo.

Leave a Comment