Slovenski Willingen – štirje orli med sedmerico

Po tretjem mestu Maje Vtič je nak dosežek uspel tudi Jerneju Damjanu na tekmi svetovnega pokala v nemškem Willingenu. Ljubljančan je po prvi seriji s skokom 141,5 m zasedal sedmo mesto, a je v finalu stopil na plin in poletel vse do 150,5 m. Vzpon po lestvici navzgor je bil tako neizbežen. Primanjkljaj točk iz prve serije je bil tako vzrok, da se Jernej ni vesel vnovične zmage. Prvo tekmo v Willingenu je tako najbolj prešerno zapustil Poljak Kamil Stoch (139,5; 145,5), ki je ugnal vso konkurenco. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je Petru Prevcu (138,0; 145,5), danes sedmi, približal na vsega 27 točk zaostanka. Na veselje domačih navijačev je do drugega mesta prišel Severin Freund (139,0; 147,5).

Za menoj je vsekakor odličen dan. Zahvalil bi se fizioterapevtu, saj sem imel po tekmah v Sapporu bolečine v hrbtu, čutil sem jih še včeraj. Sedaj pa je kot kaže vse vredu. Grem korak po koraku,” je po tekmi dejal Damjan.


Jernej Damjan se je razveselil tretjega mesta [foto: GEPA]

Po prvi seriji je odlično kazalo Juriju Tepešu, ki je z 152,0 m izenačil rekord skakalnice Finca Janneja Ahonena. V drugo Tepeš ni uspel ponoviti dosežka (137,0 m) in je bil tako na šestem mestu šele tretji najboljši Slovenec. Pred njim je 23 tekmo svetovnega pokala končal Robert Kranjec (140,5; 150,0), ki je z najboljšo oceno finalne serije pridobil kar enajst mest.

Žal preostala trojica naših skakalcev tokrat ni prišla do točk. Tomaž Naglič (136,5) je bil 35., Nejc Dežman (131,0) 37. in Jaka Hvala (127,5) 39.

Z današnjo tekmo sem vsekakor zadovoljen. Dosegli smo lep ekipni uspeh, štirje skakalcev med najboljšo sedmerico. Jernej se je znova uvrstil na stopničke. V finalni seriji smo naše nastope stopnjevali, kar je ta trenutek najpomembneje. Jurij je v finalni seriji naredil drobno napako. Zanimivo za skakalnico v Willingenu je to, da v kolikor tekmovalec ne pride z dovolj veliko hitrostjo, enostavno zmanjka metrov. Na koncu je Jurij s šestim mestom naredil velik premik naprej,” je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.

Jutri bo v Willingenu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, zadnja pred olimpijskimi igrami.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment