SP: Brankovič-Likozarjeva deveta na IBU pokalu


Tadeja Brankovič [foto: Klemen Zibelnik]

Osrblie na Slovaškem je danes gostil še šprinterske preizkušnje pokala Mednarodne biatlonske zveze. Slovensko zastopstvo na tej postaji nekdanjega evropskega pokala, je bilo precej številčno, med njimi pa so bila tudi imena, ki sicer zastopajo Slovenijo na tekmah svetovnega pokala.

Toplo vreme s temperaturami okrog 10 stopinj Celzija in spet precej vetrovnimi razmerami, tokrat ni bilo najbolj pisano na kožo slovenskim izbrancem. Največji dosežek dneva je tako uspel Tadeji Brankovič Likozar, ki je s 7,5-kilometrsko progo in dvema streljanjema opravila kot deveta. Če smo pri Cerkljanki navajeni, da je manj uspešna v streljanju leže, je tega tokrat izpeljala brez napake, zato pa se ji je roka kar trikrat zatresla v položaju stoje.

Kar nekaj dobrih imen je bilo med tekmovalkami in za deseterico se je bilo vseeno potrebno precej potruditi. Leže sem odreagirala s korekcijo na orožju, na stoječem streljanju pa je precej nagajal vrtinčast veter in obe s Slovakinjo Kuzmino, ki sva streljali istočasno, sva morali trikrat v kazenski krog. Tudi na progi so bile težke razmere, ker se je sneg na progi dobesedno topil v male potočke. Te tekme so mi še kako prišle prav, da ohranjam tekmovalni ritem do svetovnega prvenstva,” je bil komentar Brankovič Likozarjeve.

Na štartni listi je bila zabeležana še druga slovenska predstavnica Lili Drčar, ki pa že več dni boleha, danes je dobila še povišano temperaturo in si tako prislužila obisk pri zdravniku.

V moški konkurenci si je primat slovenske ekipe tudi danes prisvojil Vasja Rupnik. Ne sicer tako uspešno kot včeraj v posamični tekmi, ko je zasedel odlično tretje mesto, si je tokrat na šprintu s številnimi nepokritimi tarčami (2,4) izboril 14. uvrstitev. Mladi Simon Kočevar, ki je še pred štirimim dnevi najbolje zastopal slovenske barve na mladinskem svetovnem prvenstvu, je bil danes 24. (0,2), reprezentant B ekipe Vid Vončina 37. (2,5), Peter Dokl 39. (3,3), prav tako še mlajši član Anže Povirk pa ni zmogel višje od 58. mesta (2,3).

Veter je bil pri fantih še močnejši kot pri ženskah in potrebne so bile korekcije tudi po 7 do 8 obratov. Prav naša najboljša Rupnik in Dokl sta imela morda zaradi tega še največ težav. Žal je temu podlegla tudi Tadeja na zadnjem strelskem postanku, vendar kaj več ni mogla storiti. Ker so bile res visoke temperature, je proga komajda še zdržala zadnje tekmovalke. Še danes se bomo vrnili v Slovenijo in naš naslednji cilj je pripraviti ekipo za nastope na odprtem evropskem prvenstvu do 26 let, ki bo konec meseca v Ridnaunu,” je še sporočil vodja odprave Boštjan Lekan.


Rezultati: IBU pokal .: Osrblie :. Šprint (m)
Rezultati: IBU pokal .: Osrblie :. Šprint (ž)


Leave a Comment