SP: Kljub želodčnim bolečinam Gregorinova do 11. mesta


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Za moškim šprintom v Hochfilznu je prišel na vrsto še ženski. Ob 14.30 se je na 7,5 kilometra dolgo progo podala prva izmed 97 biatlonk, med katerimi smo imeli tri predstavnice. Štartna številka 20 je pripadala Andreji Mali, 32 Teji Gregorin in 69 Tadeji Brankovič Likozar.

S popolnim strelskim izkupičkom je do zmage prišla Slovakinja Anastasiya Kuzmina, Belorusinja Darya Domracheva je z enim zgrešenim strelom in 19,8 sekunde zaostanka zasedla drugo mesto, tretja pa je bila Finka Kaisa Maekaeraeinen, ki je prav tako zgrešila en strel, zaostala pa 23,8 sekunde.

Navkljub bolečinam v želodcu je še en odličen nastop uspel Teji Gregorin. Z enim zgrešenim strelom v stoječem položaju je za zmagovalko zaostala 56,2 sekunde in se tako uvrstila na 11. mesto. Dobro je streljala tudi Andreja Mali (0,1), ki je prišla do 21. mesta, Tadeja Brankovič Likozar (0,3) pa je s 53. mestom tudi uvrščena v zasledovalno preizkušnjo.

Teja Gregorin je po tekmi dejala: “V prvem delu je vse šlo tako kot bi moralo iti, v drugem delu pa so se začele pojavljati težave z želodcem, za katere sem mislila, da smo jih že odpravili. Tekma tudi naredi svoje, napor je le napor. Pogoji so bili težki, a na strelišču sem se zbrala, naredila svoj maksimum za te razmere in konec koncev sem zadovoljna s tekmo.

Po koncu ženske preizkušnje je Uroš Velepec ocenil stanje: “Predvsem smo veseli, da se je Teji nekoliko povrnila moč, čeprav tek še vedno ni takšen, kot ga zmore. Te bolečine v želodcu niso bile prevelika ovira, tako da je enajsto mesto zagotovo dober rezultat. Škoda streljanja v stoje, ko je imela zamašen diopter in je morala vanj pihati, zaradi česar je izgubila nekaj sekund, kar jo je stalo sedmega ali osmega mesta. Izhodišče za zasledovalno tekmo je dobro. Moramo biti zadovoljni, glede na to, da še včeraj oziroma danes nismo bili zagotovo prepričani ali naj starta. Za Andrejo Mali je bila to dobra tekma v teh težkih razmerah, saj vemo, da ima raje trde in hitre proge, tako da je ta rezultat treba pohvaliti. Škoda za Tadejo in streljanje stoje. Lahko bi se uvrstila nekje med 25. in 30. mestom s solidnim strelskim rezultatom.

V Hochfilznu sta jutri na sporedu moška zasledovalna tekma (10.45) in ženska štafeta (14.15), v nedeljo pa moška štafeta (11.00) in ženska zasledovalna tekma (14.15).


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Sprint (ž)


Leave a Comment