SP: Kranjec in Tepeš blestita v Harrachovu


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Robert Kranjec in Jurij Tepeš sta na letalnici Čertak v Harrachovu našla odlične občutke in sta bila med najboljšimi tako na treningu kot tudi v kvalifikacijah. Zelo dobro se je s svojo prvo nalogo v svetovnem pokalu spoprijel tudi 21-letni Žirovec, Tomaž Naglič, obilo smole pa je v kvalifikacijah imel Primož Pikl.

Kvalifikacije, ki na poletih veljajo za obe tekmi na prizorišču, je dobil domačin Roman Koudelka, ki je poletel 200.5 metrov daleč, kar je le pol metra dlje od našega državnega rekorderja. Tretjo oceno je imel Jurij Tepeš s 195.5 metri. Na 22. mestu je svoje prve kvalifikacije končal Tomaž Naglič, ki se je tako v deževnem in meglenem Harrachovu zanesljivo uvrstil na današnjo popoldansko in jutrišnjo tekmo v poletih. Žal se ni izšlo Primožu Piklu, ki je skočil v težkih razmerah ob nepredvidljivem vetru in gosti megli ter je tako svoj polet zaključil pri 100 metrih in se s tem poslovil od obeh tekem v Harrachovu.

Polet dneva je uspel Nemcu Maximillianu Mechlerju, ki je poletel do 208 metrov, a ob ugodnih vremenskih razmerah, kar ga je potisnilo na 4. mesto v kvalifikacijah. Skupno 40 skakalcev bo s prvo serijo v konkurenci začelo ob 16.00 uri. Na današnjem uradnem treningu, ki je bil izveden v samo eni seriji nobeden izmed skakalcev ni poletel prek 200 metrov, zato pa jih je bilo nekaj v kvalifikacijah. Poleg že omenjenih Koudelke, Kranjca in Mechlerja je od elitne deseterice, ki je pripotovala na Češko to uspelo še Adamu Malyszu z 200.5 metri in izjemnemu Thomasu Morgensternu z daljavo dneva – 211 metrov.


Rezultati: Svetovni pokal .: Harrachov :. Kvalifikacije


Leave a Comment