SP: Moška biatlonska štafeta blizu stopničk


Peter Dokl [foto: BZS]

V avstrijskem Hochfilznu je moško štafeto zopet spremljalo močno sneženje. Kar 26 ekip se je na pot podalo ob 11. uri. 7,5-kilometrsko pot je od naših biatloncev prvi začel Jakov Fak, sledili pa so mu Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.

Fak je na prvem streljanju pokril vse tarče z enim popravkom in nadaljeval pot s tretjim časom, vmes pa prehitel še reprezentanta Ukrajine. Streljanje v stoje je bilo nekoliko slabše, saj je Fak opravil tri dodatne strele in odšel v kazenski krog. Kljub temu je nadaljeval z zelo dobrim tekom in prišel iz 11. na 7. mesto.

Bauer je nastopil precej bolje. Po izvrstnem teku in s popolnim streljanjem leže se je povzpel na četrto mesto, pred drugim streljanjem pa prehitel enega tekmeca. Klemen se je s samo enim popravkom nato znova izkazal in zadnji del nastopa začel kot tretji, z 12.5 sekunde zaostanka za vodilno ekipo iz Francije. Našo ekipo so od prvega mesta, ki so ga zasedali Norvežani, na drugi predaji ločile samo tri desetinke sekunde.

Marič se je na pot tako podal skupaj z najboljšim biatloncem sezone Svendsnom, na prvo streljanje pa sta prišla istočasno. Janez je imel na strelišču nato nekaj težav, po enem kazenskem krogu pa je pristal na četrtem mestu. V streljanju stoje se je naš biatlonec nato zbral in z dvema popravkoma zasedel tretje mesto.

Dokl je svoj nastop začel z dobrimi 23. sekundami prednosti pred ekipo Francije. Na strelišču je nadaljeval v slogu ekipe in z dvema popravkoma ohranil tretje mesto. Peter je bil v streljanju stoje znova dober, saj ga je opravil z enim popravkom, v zadnji tekaški del pa se je odpravil na četrtem mestu, s 6.3 sekunde zaostanka za Francozom Fourcadom.

Naša ekipa je v zadnjem delu štafete žal morala priznati premoč ekipam Nemčije, Švedske, Ukrajine in Češke ter se tako uvrstila na končno osmo mesto, kar je še vedno dober rezultat. Na zmagovalni oder so stopile ekipe Norveške, Avstrije in Francije.

Trener Uroš Velepec je med tekmo pričakoval višjo uvrstitev, tako da je potem dejal: “Do zadnjega streljanja smo bili v boju za tretje mesto, na koncu pa osmi in s tem preprosto ne moremo biti zadovoljni. Jakov je streljal slabo, glede na to kako zna in zmore, Bauer je nato naredil fantastično dirko, Janez je zopet delal napake v leže, Dokl pa je bil na streljanju malce v vetru. Nismo naredili nečesa posebnega. Osmo mesto je sicer dobro, toda glede na to, da smo bili v igri za stopničke, smo kar razočarani.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Štafeta (m)


Leave a Comment