SP: Na posamični tekmi nepremagljiv Svendsen, Bauer 30.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Prva tekma na prenovljenem biatlonskem stadionu v Ruhpoldingu je pripadla Norvežanu Emilu Hegleju Svendsenu. V odsotnosti Jakova Faka in Janeza Mariča je bil najbolje uvrščeni Slovenec Klemen Bauer na 30. mestu.

Bauer je uprizoril zanj dobro strelsko predstavo (0,2,0,0), vendar mu je viroza pustila posledice in na progi ni bil tako hiter, kot smo vajeni pri njem. “Mislil sem, da bo lažje. Zgleda, da je prišlo vse skupaj sedaj za menoj. Na progi res nisem mogel narediti več, saj mi je enostavno zmanjkovalo moči. Nova trasa z delno obrnjeno smerjo teka je zares ekstremno težka, tehnično zahtevna in ne dopušča počivanja. Ker ni šlo na progi, sem se bolj koncentriral na dogajanje na strelišču. Na zadnjem postanki stoje sem izvlekel še ‘ničlo’, ki mi je omogočila uvrstitev med trideseterico. Prav gotovo je to ena od mojih najboljših posamičnih 20-kilometrskih tekem. Jutrišnji dan premora bom kar čim bolje izkoristil za počitek in za pripravo na petkov šprint,” je po tekmi povedal Bauer.

Peter Dokl na strelišču ni najbolje izkoristil svojega potenciala, saj si je pristreljal dve minuti pribitka (0,0,2,0) in končal tekmo na 73. mestu. Še nekoliko manj uspešen je bil Vasja Rupnik, ki je pustil nepokritih enajst tarč (3,3,2,3) in je bil uvrščen na 89. mesto.

Po bolezni Bauer še ni povsem okreval in to se je poznalo na tekaški predstavi. Trije fantje v ekipi so že preboleli virozo, dva sta še bolna, kakšnega pa se bo morda še lotilo. Zaenkrat smo hendikepirani in zdesetkani zaradi tega. Upamo, da se ne bo preselilo še na dekleta. Glede na takšno stanje, je to največ kar smo uspeli doseči,” je po tekmi razložil situacijo v slovenskem taboru glavni trener Uroš Velepec.

Pred 13.000 obiskovalci so ostali praznih rok nemški biatlonci. Devetnajstič v karieri in tretjič v tej sezoni je slavil Norvežan Svendsen, ki je bil le enkrat neuspešen na strelišču (0,0,0,1), zmago pa si je zagotovil tudi z drugim najhitrejšim tekaškim časom. S 7,4 sekunde zaostanka mu je na drugem mestu za ovratnik dihal Francoz Martin Fourcade (0,0,0,1), tretji pa je bil Avstrijec Dominik Landertinger (0,0,0,1). Tarjei Boe je s petim mestom ohranil vlogo vodilnega v trenutnem skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer pa se mu je z današnjo zmago približal Svendsen.

Jutri ob 14.15 čaka posamična preizkušnja uri še biatlonke. Na 15-kilometrski tekmi bodo nastopile tudi vse slovenske predstavnice. Andreja Mali s štartno številko 3, Teja Gregorin s številko 31 in Tadeja Brankovič Likozar s številko 48.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Posamična tekma


Leave a Comment