SP: Na vrhu domačina, tretji Francoz


Janez Marič [foto: Tomaž Šušteršič]

Holmenkollen je gostil še eno biatlonsko tekmo. Po nastopu žensk, kjer sta Teja Gregorin in Andreja Mali zasedli 23. oziroma 50. mesto, so na vrsto prišli še moški. Zmaga na zadnji 12,5-kilometrski zasledovalni preizkušnji sezone je šla v roke Norvežanu Emil Hegle Svendsnu (0,2,1,0), ki je ugnal reprezentančnega kolega Tarjeia Boeja (0,0,1,0) ter Francoza Martina Fourcada (1,0,0,0), ki je zasedel tretje mesto.

Nove točke svetovnega pokala sta lovila tudi dva Slovenca, ki pa se nista odrezala kot znata. Janez Marič (0,2,1,1), ki je bil v četrtek 27., je na koncu pristal na 45. mestu, Vasja Rupnik (3,1,2,2) pa je iz 33. zdrsnil na 52. “Tekma je bila čudovita, gledali smo odlično streljanje, razlike so bile zelo majhne. Gledati najboljše je bil pravi užitek. Žal pa mi nismo igrali vidnejše vloge. Škoda za Janeza, ker je izgubil stik z vodilno skupino, ampak to je biatlon, stvari se hitro spremenijo. Sezona se za nas končuje, vsi smo že malo utrujeni. Jutri je še ena tekma, potem pa nazaj domov,” so bile po tekmi besede trenerja Uroša Velepca.

Na Norveškem bomo jutri spremljali skupinska starta. Ženske bodo 12,5-kilometrsko preizkušnjo začele ob 14.00, 15-kilometrska moška pa se začne ob 16.00.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment