SP: Sedmo mesto za Tejo Gregorin


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Oestersund na Švedskem je danes gostil sprintersko preizkušnjo svetovnega pokala za ženske. Na startu je tokrat stalo 95 tekmovalk, med njimi tudi tri naše biatlonke. Tadeja Brankovič-Likozar je nosila startno številko 1, Teja Gregorin 23, Andreja Mali pa 33. 7.5 kilometra dolga preizkušnja je potekala ob izjemno nizkih temperaturah, saj se je živo srebro spustilo tudi do -20 stopinj Celzija.

Zmage se je razveselila Finka Kaisa Maekaeraeinen, drugo mesto je zasedla Nmeka Miriam Goessner, tretja pa je bila Belorusinja Darya Domracheva.

Teja Gregorin je ponovila lep rezultat iz posamične preizkušnje v sredo in znova zasedla sedmo mesto, za zmagovalko Kaiso Maekaeraeinen iz Finske pa je zaostala minuto in osem sekund. Nekaj grenkega priokusa je pustilo le drugo streljanje (0,1), zaradi katerega je Teja izgubila kakšno mesto. “Sem kar zadovoljna, sicer pa je škoda tistega zadnjega strela. Treba se bo še malo bolj skoncentrirati na koncu. Tek je bil mogoče malo slabši kot na 15 kilometrski razdalji, toda bilo je tako mraz, da me je že na startu zeblo in se nisem mogla segreti do konca, ampak to je vseeno odličen rezultat,” je po tekmi dejala Teja in dodala nekaj besed o prihajajoči tekmi: “Računam na še en dober rezultat. Streljanje mi očitno za enkrat ne dela preglavic, upam pa, da se bom tudi tekaško bolje počutila.

Trener Uroš Velepec je o nastopu Teje dejal: “Seveda sem zadovoljen z uvrstitvijo, ne pa tudi z nastopom, saj ni bil optimalen. Toda kadar si sedmi z nastopom, ki ni optimalen, je to vzpodbudno. Tisti zadnji strel je bil moment nezbranosti, ampak tako to je. Naprej bomo morali napadati, da pridemo do stopničk. Veseli me, da drži to tekaško formo. Danes je bila podhlajena, težko se je ogrela, tudi ostale punce so bile izredno slabe volje, da je žirija sploh dovolila start, saj je bilo malo pred startom 19 ali 20 stopinj pod ničlo in se je potem ogrelo na 16 ali 17 stopinj pod ničlo. Toda, ko rečejo, da moraš startati, moraš startati.

Zelo dobro se je odrezala tudi Andreja Mali, ki je brez zgrešenega strela prišla na 12. mesto. “Z današnjim izkupičkom moram biti zelo zadovoljna. Po parih letih je to zopet rezultat med prvih petnajst. Vedela sem, da sem se tekaško dobro pripravljala, zato sem tudi startala dobro, predvsem zadnji krog sem dobro ‘izborbala’. ‘Nula’ mi je uspela, a priznam, da sem imela malo strahu v streljanju leže. Mislim, da grem lahko naprej malo bolj samozavestno, da lahko ustrelim ‘nulo’ in da sem lahko hitrejša,” je po sprintu rekla Andreja.

Tadeja Brankovič-Likozar (2,1) s samim 45. mestom ni bila zadovoljna, a z optimizmom gleda na prihajajoče preizkušnje: “Imam zelo dobre smernice za naprej. Navdušuje me to, da sem na teku vse boljša, občutki so veliko boljši. Sicer delam napake na streljanju, a vem, kje so te napake, tako da jih lahko popravim. Nadejam se boljših nastopov v nadaljevanju.

Trener Tomaš Kos pa je dejal: “Mislim, da je bila današnja tekma zelo dobra. Tejino sedmo mesto je odlično, končno se je malo zbudila tudi Andreja, danes je tekla in streljala odlično. To je po dolgem času zelo dober rezultat. Tudi Tadeja je tekla zelo dobro, a škoda, ker je nekaj zapravila na strelišču. Zadnje čase ima malo problemov v ležečem položaju, a danes je bilo že malce bolje, in upam, da bomo to do naslednjih tekem popravili. Bolje je pripravljena, kot kažejo rezultati in mislim, da se bo stanje s časom in tekmami popravilo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oestersund :. Uradni rezultati


Izjava: Teja Gregorin
Izjava: Tadeja Brankovič – Likozar
Izjava: Andreja Mali
Izjava: Uroš Velepec
Izjava: Tomaš Kos


Leave a Comment