SP: Teja Gregorin do rezultata sezone


Teja Gregorin je osvojila šesto mesto [foto: Tomaž Šušteršič]

Ženska šprinterska tekma na 7,5-kilometrski razdalji je prinesla slovenski biatlonki Teji Gregorin odlično šesto mesto. Zgrešila je le eno tarčo od desetih (0,1) in po dveh sedmih in treh devetih mestih dosegla uvrstitev sezone.

Brez zgrešene tarče bi se lahko uvrstila med prvo trojico. “Stopničke seveda ostajajo vedno bolj goreča želja, vendar bo tudi za to še prišel čas. Žal je vedno kakšen strel premalo natančen in tudi danes je bilo tako. V Anterselvi dobim nekakšno posebno energijo in to se pozna tudi na tekmah. Proge so mi pisane na kožo, višina mi ne dela preglavic, le še tek in streljanje se morata poklopiti. Tekaško spet prihajam k sebi in preprosto uživam v tekmovanju,” je bila zadovoljna z nastopom Gregorinova.

Med trideseterico se je uspelo prebiti tudi Tadeji Brankovič Likozar. Prav tako je pustila nepokrito le eno tarčo (0,1) in kljub padcu v prvem krogu, zasedla 30. mesto. “Že kmalu po štartu sem v gozdičku zapeljala na ledeno ploščo in me je odneslo po tleh. Škoda izgubljenih sekund. Malo me je bilo pred tekmo strah tekaškega dela, ker sem nekoliko prehlajena, vendar se je izšlo. Leže sem naredila korekcijo, ker je pihalo in zadela vse tarče. To me je dodatno podžgalo in tudi tek je bil takoj bolj lahkoten. Stoje so se mi že nekoliko tresle noge, zato sem ves čas mislila le na pravilno proženje. Žal nisem uvrščena v skupinski štart. Sedaj bi si prav želela tekem, ker se mi očitno vzpenja forma,” je komentirala Brankovič Likozarjeva.

Andreja Mali s tremi zgrešenimi tarčami (1,2) ni mogla resneje konkurirati za uvrstitev med prejemnice točk. Z dvema minutama in 50 sekundami zaostanka za zmagovalko je zasedla 68. mesto.

Lepa tekma za Gregorinovo. Pozna se ji, da je bila razpoložena. Po utrujenosti, ki jo je načela okrog novega leta, se sedaj tudi tekaško pobira. Rezultatski trend se dviguje in to ji daje samozaupanje pred naslednjimi tekmami. Tarčo je zgrešila res le za malenkost, sicer bi bile to njene prve stopničke v svetovnem pokalu. Seveda še naprej ostajamo zavezani temu cilju in jih bomo še naprej napadali tako v ženski kot moški konkurenci,” je bila ocena stanja njenega trenerja Uroša Velepca.

Temu je pritrdil tudi Tomaš Kos: “V Ruhpoldingu smo spet obrnili krivuljo uspešnosti navzgor. Vesel sem tako za Tejo kot za Tadejo, Andreja pa je svoje možnosti žal zapravila na strelišču. Če ne bi bilo padca pri Tadeji, bi bila najbrž uvrščena tudi na tekmo s skupinskim štartom. Tega nam je res žal, ker bi sedaj potrebovala tekme, saj najbrž ne bo odpotovala na obe prizorišči v Združene države Amerike. Ker nimamo na štartu v soboto štafete, bo v Anterselvi za nedeljsko tekmo ostala le Gregorinova.

Že tretjo zmago v nizu je osvojila Norvežanka Tora Berger (0,0). S prednostjo 29,1 sekunde pred Slovakinjo Anastazijo Kuzmino (0,1) in 36,4 sekunde pred Rusinjo Olgo Zaitsevo (0,1) je potrdila odlično pripravljenost.

Soboto bo v Anterselvi minila v znamenju ženskih štafet (ob 13. uri) in moškega skupinskega štarta (ob 15.30 uri). Slovenske barve bo branil le Jakov Fak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Anterselva :. Šprint (ž)


Leave a Comment