Sprint deklet na Pokljuki v rahlem sneženju

Drugi tekmovalni dan je na Pokljuki povsem drugačna slika kot včeraj. Vremenska napoved za zgodnje popoldne, ko se bodo na sprintersko preizkušnjo podala dekleta, je rahlo sneženje in veter, zato bo izjemno pomembna nastrelitev pušk.

Marljivi pokljuški delavci so na terenu že od sedmih zjutraj, tako da bosta proga in strelišče pripravljena za najboljše biatlonke. “Rahlo sneži, tako da imamo malo več dela. Ampak pridni delavci so že od sedmih zjutraj na terenu, tako da bo do uradnega treninga vse nared. Jutri pričakujemo večjo pošiljko snega in zato bomo morali še malce bolj zavihati rokave,” je v sneženem jutru dejal vodja tekmovanj na Pokljuki Matej Kordež.


Na Pokljuki tokrat ne bo sončnega vremena [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na startni listi ženskega sprinta so med 101 tekmovalko tri slovenske predstavnice. Vodstvo reprezentance največ pričakuje od Teje Gregorin, ki v seštevku sprinta v svetovnem pokalu na visokem devetem mestu: “Želim si prikazati tak nastop kot jih kažem na treningih. Za vrhunski rezultat bo treba ustreliti ničlo. Če to narediš, ti da vse skupaj dodatne moči tudi za na progo. Če se bodo zgodile napake, pa lahko vrhunski rezultat pozabimo. Upam, da bomo imeli srečo z vremenom in bodo pogoji za vse enaki.” Gregorinova bo startala kot 68., le 30 sekund za reprezentančno kolegico pa se bo na 7,5-kilometrsko progo podala Andreja Mali: “Počutim se dobro. Včeraj sem naredila nekaj sprintov, tudi na strelišču je šlo brez težav. To si želim prenesti na tekmo. Zaradi toplejšega vremena in rahlega sneženja bo sneg verjetno hitrejši, kar mi leži.

Kot zadnja se bo od slovenskih biatlonk domačemu občinstvu s številko 94 predstavila Lili Drčar.


Startna lista: Svetovni pokal.: Pokljuka :. Sptint (ž)


Leave a Comment