Sprint presenečenj Avstrijki Katharini Innerhofer

Sončno vreme in veter na strelišču sta vplivala na razplet sprinterske preizkušnje deklet na Pokljuki. Na tekmi presenečenj se je na vrh odra za zmagovalke zavihtela Avstrijka Katharina Innerhofer, ki je pokrila vse tarče, prav tako pa sta bili 100-odstotno uspešni Rusinja Darja Virolajnen na drugem in Belorusinja Nadežda Skardino na tretjem mestu. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin, ki je osvojila 21. mesto in bo nastopila na sobotni zasledovalni preizkušnji. Tam pa ne bo preostalih Slovenk, Andreje Mali, ki je bila na sprintu skromna 69., in novinke v biatlonu, Anje Eržen, ki je zasedla 76. mesto.

Triindvajsetletna Avstrijka Katharina Innerhofer je z odličnimi smučmi in brezhibnim strelskim nastopom presenetila vso svetovno elito in prvič v karieri osvojila zmago na tekmi svetovnega pokala: “Dobro sem se počutila, smuči so gladko tekle in tudi na strelišču je šlo izvrstno. Izjemno sem vesela, kar ne najdem besed ob tem dosežku. Proga na Pokljuki je težka, a zelo mi ustreza. Presenečena sem in hkrati srečna, da sem postala prva Avstrijka z biatlonsko zmago v svetovnem pokalu.


Pokljuka [foto: Črt Slavec/OK Planica]

Nastop ni bil vrhunski

Med trojico Slovenk se je najbolje odrezala nosilka bronaste olimpijske kolajne iz Sočija, Teja Gregorin, ki je v leže pokrila vse tarče, v stoje pa je bila dvakrat nenatančna, kar ji je na koncu prineslo 21. mesto: “Lahko rečem, da sem zadovoljna. Nastop ni bil vrhunski, vendar, ga nisem niti pričakovala po vsem, kar se je dogajalo po vrnitvi iz Sočija. Bil pa je dober. Uživala sem na tekmi. Bo pa treba v prihodnje bolje streljati. Na progi je bilo težko, a to sem obrnila sebi v prid. Tudi smučke so bile dobro pripravljene. Tu gre velika zahvala serviserjem. Na vremenske razmere ne moremo vplivati. Žal pa sem zgrešila dve tarči in upam, da se bom naslednjič bolje znašla. V soboto je nova tekma, kjer lahko popravim današnji rezultat.

Preostali Slovenki se nista uvrstili med 60 najboljših, ki bodo v soboto nastopile na zasledovalni preizkušnji. Andreja Mali je bila ob težavah na strelišču, kjer je pustila nepokrite štiri tarče, 69.: “Pokljuka mi res nikoli ni bila pri srcu s tekmovalnega vidika. Tukaj nikoli nisem dobro nastopila. Tudi tokrat je bilo težko. Nikakor nisem imela sreče v streljanju leže, veter se je dvakrat obrnil. Naredila sem korekcijo, a se ni izšlo. To mi je vzelo motivacijo, priznam. Poskušala sem se skoncentrirati za stoje. Vseeno s svojim nastopom nisem zadovoljna. Zmaga Innerhoferjeve je tako presenečenje, kot če bi zmagala jaz. Res ji čestitam za ta uspeh.Anja Eržen je zgrešila trikrat in svoj prvi nastop pred pokljuškimi navijači končala na 76. mestu: “Streljanje je bila kar v redu. Sem zelo vesela tega izida, en zgrešen strel v leže, dva v stoje. Glede na to, da je to moje prvo leto, je kar v redu. Kar se tiče tekaškega dela, pa se en mesec prebit v postelji zaradi virusa kar pozna. Glede na to, kakšen sem imela občutek na ogrevanju, je bilo med tekmo super. Senca je prinesla mrzel zrak in posledično tudi hitrejšo progo.


Teja Gregorin [foto: Črt Slavec/OK Planica]

Sprint je kot tekmo presenečenj ocenil tudi glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec: “Tekma presenečenj predvsem zato, ker je imela zadnja skupina bistveno boljše pogoje. Senca na progi je naredila svoje. Včeraj sem Teji predlagal, da gremo v zadnjo skupino, a se je Teja odločila, da raje ostane v prvi skupini. Ampak, če bi človek bil vedež, ne bi bil revež.
V soboto bosta na Pokljuki zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa se bo najboljših trideset pomerilo še na tekmah s skupinskim startom.


Rezultati: Svetovni pokal.: Pokljuka :. Sprint (m)


Leave a Comment