Številna državna tekmovanja v mlajših kategorijah


Tina Bogataj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Preko vikenda so bila izvedena številna državna tekmovanja v smučarskih skokih v mlajših kategorijah. Tako so v soboto na Ljubnem priredili prvenstvo za cicibane in cicibanke do 9 let. Med cicibani je bil nepremagljiv Vid Rošer, drugi je bil Matevž Marinko, tretji pa Matija Zelnik. V konkurenci šestih cicibank je bila najboljša Špela Mastnak, kateri sta sledili Eva Krek in Maruša Kres.

V nedeljo bi moralo biti državno prvenstvo do 14 oz. 15 let v Logatcu, a je bilo zaradi pomanjkanja snega prestavljeno v Žiri. V kategoriji dečkov do 14 let je novi državni prvak postal Bor Pavlovčič, drugi je bil Tine Bogataj in tretji Urban Rogelj. Med leto starejšimi skakalci so zmagovalni oder zasedli Florjan Jelovčan, Jakob Šilar in Rok Tarman. Med tremi deklicami do 15 let je bila po pričakovanjih daleč najboljša Ema Klince, druga je bila Agata Stare in tretja Anita Seretinek. Na ekipnem tekmovanju so bili najboljši člani SSK Costella Ilirija pred SK Triglav in SSK Velenje.


Ema Klinec [foto: Ania Trybus/smucka]

Poleg državnih prvenstev so bile v soboto v Kranju, v organizaciji SSK Bohinj, izpeljane tudi tekme Pokala Cockta v sodelovanju s Telekomom Slovenije. Med dečki do 12 let je slavil Timi Zajc, v leto starejši kategoriji je bil nepremagljiv Domen Prevc, med deklicami do 13 let pa je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Anita Seretinek. Izvedeno je bilo tudi tekmovanje nordijskih kombinatorcev, kjer je med dečki do 13 let slavil Vid Vrhovnik.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Ljubno :. Cicibani do 9 let
Rezultati: Državno prvenstvo .: Ljubno :. Cicibanke do 9 let
Rezultati: Državno prvenstvo .: Žiri :. Dečki do 14 let
Rezultati: Državno prvenstvo .: Žiri :. Dečki do 15 let
Rezultati: Državno prvenstvo .: Žiri :. Deklice do 15 let
Rezultati: Državno prvenstvo .: Žiri :. Dečki do 15 let – ekipno
Rezultati: Pokal Cockta .: Kranj :. Dečki do 12 let
Rezultati: Pokal Cockta .: Kranj :. Dečki do 13 let
Rezultati: Pokal Cockta .: Kranj :. Deklice do 13 let
Rezultati: Pokal Cockta .: Kranj :. NK Dečki do 13 let


Leave a Comment