Streljanje usodno za Gregorinovo

Žensko zasledovalno preizkušnjo je po razburljivem zaključnem šprintu osvojila Belorusinja Darja Domračeva. Teja Gregorin je po odlični prvi polovici tekme nekoliko popustila v zaključku in končala na 22. mestu.

Novopečena prebivalka Hotemaž pri Kranju je zelo prepričljivo pričela tekmo, saj je na strelišču pobelila vseh deset tarč v obeh ležečih položajih. Tekaško sicer ni bila tako razpoložena kot smo je vajeni in z nekoliko ponesrečenim tretjim streljanjem, kjer sta dve tarči ostali nepokriti, je s šestnajstega mesta zdrsnila na štiriindvajseto. Na zadnjem strelskem postanku je zadela štiri tarče in končala tekmo s svojim danes najhitrejšim krogom na 22. mestu.”Žal je bil to bolj povprečen nastop, saj se mi je zalomilo tako v teku kot tudi na strelišču. Nikakor ni bilo slabo, vendar pa so to moje trenutne uvrstitve in v teh dneh bom predvsem veliko delala na tem, da se do naslednjega tedna izboljšajo. Sigurno še nisem bila pripravljena optimalno, zato sem v teku raje popuščala pred streliščem in poskušala kar čim več zadeti. Poleti in jeseni smo zelo dobro trenirali, zato moram aktivirati rezerve in se pričeti redno uvrščati v deseterico,” je zaključila Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Andreja Mali, ki je šprint končala na 28. mestu, je v zasledovanju šestkrat obkrožila kazenski krog (2,1,1,2) in zaradi tega pristala na 50. mestu.

Teja na progi ni dala dovolj od sebe in je tekla z rezervo. Zaradi izgubljenih priložnosti na prejšnjih tekmah, nima še pravega zaupanja vase. Treba bi bilo hitreje začeti in več tvegati v teku. Zasledovanje je tekma, kjer je potrebno ves čas prežati na konkurentke, se gibati v hitri skupini in na strelišču stoje ne puščati več kot ene nepokrite tarče. Ta trenutek je njena naloga, da se spet postavi na noge, po tem ko je zbolela v začetku tedna. Mora se spet dvigniti s površja in prav gotovo je ona lahko še eno od letošnjih presenečenj,” je svojo varovanko ocenil Uroš Velepec.

Drugo zmago sezone je v Belorusijo odnesla Darja Domračeva. Ena najhitrejših biatlonk v karavani svetovnega pokala si je odprla priložnost za zmago po zadnjem strelskem nastopu, kjer je edina od glavnih favoritinj zadela vseh pet tarč (1,0,1,0). Seveda se Olga Zajceva (0,0,0,1) in zmagovalka šprinta Magdalena Neuner (0,0,0,2) nista pustili kar tako na hitro odpraviti. Še tik pred ciljem sta obe silovito pospešili in poskušali prehiteti Belorusinjo, ki pa je napad uspešno odbila in z minimalno prednostjo zmagala pred Rusinjo in Nemko.

Nedeljski program bodo v Hochfilznu pričeli moški ob 10.30 uri s štafetno preizkušnjo 4 x 7,5 km. Prvo štafeto sezone bo za Slovenijo odprl Janez Marič, ki mu bodo v predajah sledili Klemen Bauer, Vasja Rupnik in Jakov Fak.

Slovenske predstavnice v ženski štafeti ob 14.30 uri ne bodo nastopile, saj trenutno ni možno zagotoviti dovolj tekmovalk za konkurenčen nastop.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Uradni rezultati


Leave a Comment