Svetovno prvenstvo v poletnem biatlonu zaključeno


Eva Urevc [foto: Tomaš Šušteršič]

V Novem mestu na Moravskem je po zadnjih dveh dneh tekem v šprintu in zasledovanju padel zastor nad svetovnim prvenstvom v poletnem biatlonu.

V mladinski kategoriji so včerajšnje šprinterske tekme minile v znamenju ruskih biatloncev. Pri mladinkah je bila najuspešnejša Olga Galich, pri mladincih pa so vse tri stopničke odra za zmagovalce zasedli Rusi. Zmagal je Vladimir Golobokov. Slovenske barve sta najuspešneje zastopala Lili Drčar, ki je zasedla 11. mesto (1,3) in Simon Kočevar, ki je bil 25. (1,4). Mlada Eva Urevc je po ponesrečenem streljanju leže osvojila 37. mesto (5,2). Anže Povirk si je z 29. mestom (2,3) pritekel in pristreljal trideseterico, Primož Pančur pa s prav takšnim strelskim izkupičkom 52. mesto (2,3). Edini slovenski predstavnik v članski kategoriji je bil Vid Vončina, ki je v šprintu osvojil 36. mesto (3,3).

Tudi današnje zasledovalne tekme so v veliki meri krojili ruski predstavniki. Pri mladincih je bil najprepričljivejši Ivan Kryukov, pri mladinkah pa je bila pred dvema ruskima biatlonkama uvrščena mlada Poljakinja Monika Hojnisz. Lili Drčar je kljub sedmim nepokritim tarčam osvojila 12. mesto (3,0,3,1), lep napredek pa je dosegel Simon Kočevar, ki je tekmo končal na 15. mestu (1,0,3,3). Urevčeva, Povirk, Pančur in Vončina niso dokončali tekem, ker je organizator zaradi konfiguracije prog iz nadaljnjih bojev izločil vse tekmovalce, ki so jih najboljši prehiteli za en krog.

Po osvojeni srebrni kolajni v mešani štafeti so tudi naše želje med posamezniki postale večje. Resda izkupička v šprintu in posledično v zasledovanju nista bila tašna kot smo si jih želeli, ker je močan veter na strelišču krojil razplete tekem. Strelska statistika spričo tega tudi pri favoritih ni bila najboljša. Po pričakovanjih sta bila naša najboljša Drčarjeva in Kočevar, ki pa sta imela na trenutke precej smole na strelišču. Lahko ocenim, da so vsi tekmovalci bolje pripravljeni kot v istem obdobju lanskega leta, s kolajno mešanih štafet za vratom pa se vračamo v Slovenijo z dvignjeno glavo,” je bila sklepna ocena trenerja in vodje odprave Boštjana Lekana.

Leave a Comment