Teja Gregorin 30. v Rusiji

V ruskem Khanty-Mansiysk so se za zaključek tretjega tekmovalnega dne na zasledovanju pomerile biatlonke. Na progo se je najprej podala Finka Kaisa Makarainen, 14 sekund je za njo v smučino odšla Nemka Laura Dahlmeier, še dve sekundi več pa je na sprintu zaostala Belorusinja Darya Domracheva. Teja Gregorin je napadala iz 29. mesta (+1:55), Andreja Mali (+2:38) pa je imela 51. izhodišče.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Po 10 km in štirih strelskih nastopih je v cilj najhitreje prišla Domracheva (0,1,0,0), ki se je razveselila nove zmage v karieri. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Nemki Dahlmeierova (0,0,0,0) na drugem in Franziska Preuss (0,0,0,0) na tretjem mestu. Prva je zaostala 15,7 s, druga pa dve desetinki več. Teja Gregorin (0,0,1,1) je z dvema zgrešenima streloma stoje napram sprinta izgubila eno mesto in tako zaključila najboljšo trideseterico. Andreja Mali na tekmi ni nastopila.

Z današnjim razpletom tekme smo zadovoljni, saj je Teja v Rusijo pripotovala, da bi dobila kakšno točko, na koncu jih je osvojila 23. Tekaško seveda ni v takšni formi, kot je bila pred boleznijo. Andreja pa zaradi izjemne izčrpanosti ni nastopila. Jutri imamo dva različna nastopa. Jakov bo napadal najvišja mesta, Teja pa se bo borila nekje za mesta okoli 20, kar je trenutno njena zmogljivost,″ je iz Rusije sporočil glavni trener Uroš Velepec.

V nedeljo je na sporedu še zadnja tekma in sicer skupinski štart, kjer bo Slovenijo zastopala Gregorinovo.

Leave a Comment