Teja Gregorin in Jakov Fak na tekaških pripravah


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Pretekli teden sta se priprav za 2. Triglav tek udeležila tudi slovenska biatlonca Teja Gregorin in Jakov Fak. Na prošnjo velikega pokrovitelja slovenskega biatlona Zavarovalnice Triglav d.d., sta letos oba tudi ambasadorja tega rekreativnega teka.


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Priprave so potekale v idiličnem okolju protokolarnega posestva Brdo pri Kranju, kjer bo 2. Triglav tek v soboto, 14. septembra 2013 tudi potekal. Ta teden sta ogrevanje na pripravah za tek ob pomoči tekaškega trenerja Klemna Dolenca vodila Teja Gregorin (v torek) in Jakov Fak (v četrtek). Bilo je veliko smeha in dobre volje ter pozitivne energije, ki so jo tekačice in tekači izžarevali le dober teden pred tekaško preizkušnjo.


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Lepo, da se je na pripravah spet zbralo več kot petdeset tekačev, ki so motivirani za zdrav in telesno aktiven način življenja. Vsi so bili zelo pozitivno naravnani in upam, da so takšni tudi v svojem zasebnem življenju. Vrhunske športnike nas tek spremlja skorajda vsak dan, zato sem tudi sam z veseljem pristopil k podpori projektu Triglav teka. Zelo bi si želel, da bi se za šport odločalo še več otrok in mladih, saj jih tegobe vsakodnevnega življenja preveč pogosto odnesejo na stranpoti,” je ob tej priložnosti povedal Fak.


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Anekdota o novi pričeski

Seveda so imeli tudi rekreativci nekaj vprašanj zanj, saj se bliža olimpijska sezona, še posebej pa jih je zanimala sprememba Fakove pričeske. “Naš maser je imel na pripravah v Franciji slab dan in nas je poskušal ostriči, kar pa ni bilo najbolj uspešno izvedeno,” se je še pošalil Jakov Fak in zaželel tekačem veliko uspeha na teku v soboto.


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Poleg 10-kilometrskega, družinskega in otroškega teka je organizator letos pripravil tudi polmaratonsko preizkušnjo na 21 kilometrov. Prijave za tek so podaljšane do torka, 10. septembra 2013.


[foto: Tomaž Šuštaršič]

Leave a Comment