Teja Gregorin in Jakov Fak najhitrejša na šprintu

Poletno državno prvenstvo je kljub slabemu vremenu in padavinam, ter delno poplavljeni rolkarski stezi na Rudnem polju, prineslo dva nova naslova biatlonskih državnih prvakov v šprintu.

Teja Gregorin ga je na 7,5-kilometrski progi osvojila pri članicah in Jakov Fak na 10 km pri članih. Pravzaprav je Jakov (član ŠD Pokljuka) osvojil svoj prvi naslov v slovenskem dresu, potem ko se je odločil za prestop iz hrvaške reprezentance.

Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) je bila kljub dvema zgrešenima streloma v položaju stoje (0,2) 16 sekund hitrejša od druge najuspešnejše še aktivne slovenske biatlonke Tadeje Brankovič Likozar (TSK Merkur Kranj), ki je s streljanjem opravila z odliko in brez napake. Tretje mesto je pripadlo Andreji Mali (TSK Jub Dol pri Ljubljani), ki je bila tokrat enkrat nenatančna na strelišču (0,1).

Pri članih je moral lanski zmagovalec Klemen Bauer (SK Ihan) prepustiti premoč Jakovu Faku, saj je na zadnjem strelskem postanku pustil nepokrite kar štiri tarče (0,4) in zaostal za približno en kazenski krog (+24,7 sekund). Tudi tretje mesto je šlo v Ihan, njegovemu klubskemu in reprezentančnemu kolegu Petru Doklu (SK Ihan), ki je bil na streljanju neuspešen le enkrat (0,1).

Jutri se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še za poletne naslove državnih prvakov v zasledovanju. Štart bo ob 10. uri v Športnem centru Pokljuka na Rudnem polju.


Rezultati: Državno prvenstvo Slovenije :. šprint


zgoraj: članice pri strelskem nastopu [foto: Tomaš Šušteršič]

Leave a Comment